Logo Institut del Teatre

Curs introductori al Postgrau en Escenificació i Tecnologia Digital “Escena Digital”

Comparteix

24.2.2022

El curs d'anivellament es durà a terme a partir del mes de març de 2022

El proper curs acadèmic 2022-23, l’Institut del Teatre oferirà una nova edició del Postgrau en Escenificació i Tecnologia Digital. Per això, a partir del març del 2022 l’Institut del Teatre organitza el curs Escena digital, un curs d’anivellament de tres caps de setmana de durada amb una sèrie de materials i vocabulari de base per endinsar-nos en la tècnica i el pensament de l'escenificació digital, així com en les preguntes que planteja.

L’objectiu d’aquesta formació és introduir les bases escèniques per l’ús dels recursos expressius de les tecnologies multimèdia/digitals. Per això planteja el diàleg amb diferents artistes, pràctiques i processos de creació que donaran perspectives de treball diverses, totes elles des d’una composició escènica que pensa en la tecnologia com a element performatiu. En paral·lel a la dramatúrgia, també es mostraran habilitats tècniques concretes per aplicar-les al debat i enriquir-ne la reflexió.

El curs Escena Digital l’impartiran professionals de les arts escèniques i el món digital com són la dissenyadora de vídeo, escenògrafa i figurinista Cecilia Molano, els dramaturgs i directors escènics Ferran Dordal i Marc Villanueva, el performer Cris Blanco, el tècnic i artista audiovisual Xavi Gispert, l’il·luminador Luís Martí, l’artista sonora Lina Bautista, el col·lectiu artístic Colectivo Estampa, les artistes Lolo&Sosaku, l’artista audiovisual Sílvia Zayas i l’actriu i performer Maria G. Vera.

Aquest curs d’anivellament està pensat per a les persones interessades en el postgrau, però també es pot cursar de forma individual. Es durà a terme els dies 18,19, 25 i 26 de març de 2022, i l’1 i 2 d’abril de 2022. La inscripció serà del 24 de gener al 4 de març i el període de matriculació del 7 al 11 de març. Podeu ampliar la informació en aquest apartat web i en el fulletó en pdf.

El Postgrau en Escenificació i Tecnologia Digital

El Postgrau en Escenificació i Tecnologia Digital és una formació innovadora i pionera a Espanya, que té l’objectiu de facilitar als professionals de les arts en viu, sobretot als qui es dediquen a les arts escèniques, la incorporació de les tecnologies digitals com un recurs escènic més. El postgrau té com a col·laboradors l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (ETSETB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la comunitat de creadors audiovisuals Telenoika i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), entitats que s’han aplegat en una xarxa de col·laboració on convergeixen col·lectius i institucions del territori amb interessos i continguts comuns per tal d’enriquir el projecte de formació professionalitzadora.

El postgrau s’adreça tant a professionals dels àmbits de l’escenografia, la direcció d’escena, la dramatúrgia, la interpretació, la coreografia o la dansa, així com a perfils tècnics dels àmbits de l’audiovisual i multimèdia, el disseny de so i la il·luminació. Alhora, les persones graduades en arquitectura, disseny o comunicació audiovisual, i aquelles que treballen les arts visuals en general, són també destinatàries de la formació, en tant que els permetrà explotar les possibilitats que ofereix la tecnologia digital (imatge, llum, so i interacció) en les seves creacions.   

La nova edició del postgrau està previst que es dugui a terme durant el curs acadèmic 2022-2023.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x