Logo Institut del Teatre

“Els estiuejants” de Maksim Gorki i “Demà” d’Helena Tornero, noves publicacions de «Dramaticles»

Comparteix

9.12.2021

“Els estiuejants” de Maksim Gorki i “Demà” d’Helena Tornero

Des del dimecres 24 de novembre són a les llibreries dos nous títols de la col·lecció de textos teatrals «Dramaticles», que edita l’Institut del Teatre juntament amb l’Editorial Comanegra. Es tracta de les obres Els estiuejants de Maksim Gorki i Demà d’Helena Tornero.

A Els estiuejants, l’autor retrata la burgesia benestant russa de principis del segle XX, que viuen la vida com per una mena de vacances contínues, gaudint de tots els seus privilegis i alhora lamentant-se incansablement de les seves ambicions frustrades, el funcionament de la societat i la manca de sentit de les seves vides.

El novel·lista i dramaturg rus Maksim Gorki (1868-1936) és un dels fundadors i referents absoluts del realisme socialista. Va destacar per les seves obres teatrals, contes i novel·les, amb títols com Malva (1897) o La mare (1907). L’obra Els estiuejants ha estat traduïda per Miquel Cabal Guarro.

D’altra banda, Demà és la reconstrucció inversa d’una història d’amor aparentment convencional, que s’inicia amb l’enigmàtica ruptura entre dues persones, la Cassandra i en Saül. Algunes de les peces, però, no semblen acabar d’encaixar del tot. A Demà l’autora ens situa en un futur distòpic, governat per la mercantilització de l’amor i del desig, per reflexionar sobre identitat, alteritat i capitalisme emocional.

Helena Tornero és llicenciada en Direcció i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre i actualment cap d’aquesta especialitat a l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD). Ha treballat com a directora escènica, actriu, cantant, guionista, traductora teatral i professora d’escriptura i literatura dramàtica. És autora de diverses obres de teatre com El Vals de la Garrafa (Premi Joan Santamaría 2002) o Submergir-se en l'aigua (Premi SGAE de Teatre Juvenil 2007), de llibres infantils i de llibrets operístics.

Podeu trobar les dues noves publicacions a la web de l’Editorial Comanegra, a la llibreria de la Diputació de Barcelona i a la nostra biblioteca.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x