Logo Institut del Teatre

El Palau Güell acull l’exposició del MAE dels vestits de Montserrat Caballé

Comparteix

11.11.2021

Exposició d'indumentària de Caballé al Palau Güell

A partir del 12 de novembre, les golfes del Palau Güell acullen de forma temporal l’exposició “Montserrat Caballé i la indumentària operística del Museu de les Arts Escèniques” del Museu de les Arts Escèniques de l’Institut del Teatre (MAE) de l’Institut del Teatre.

Es tracta d’una proposta que permet conèixer sis vestits escènics de Montserrat Caballé adquirits pel museu amb els quals la soprano catalana ha donat vida a alguns dels personatges femenins més admirats de l’òpera com Maria Stuarda, Isabel de Valois o Floria Tosca.

El vestit més antic que recull l’exposició és un disseny del destacat escriptor i figurinista anglès Jean Hunnisett per a la versió de Der Rosenkavalier, de Richard Strauss, estrenada a l’Òpera de Viena l’any 1965. La resta de peces van ser utilitzades fins als anys 80 i es van poder veure en escenaris com el Théâtre Antique d'Orange de França, La Scala de Milà, la Metropolitan Opera House de Nova York, la Royal Opera House de Londres, l’Òpera de Marsella o el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, espai on Caballé va lluir sis dels set vestits comprats. La mostra vol destacar també la rellevància del disseny de vestuari en la creació del personatge a través d’una mirada específica a la relació entre Caballé i el seu armari operístic.

Aquesta és la col·lecció més gran de vestits d’escena de Montserrat Caballé en un museu. Els altres museus que tenen peces de la soprano catalana són el Centre National du Costume de Scène et de la Scénographie de Moulins, a França, que disposa de dos vestits de l’Òpera Turandot, i la Galleria del Costume di Palazzo Pitti de Florència, a Itàlia, que té un vestit de l’obra Semiramide i un altre de Norma.

Els vestits d’òpera de Caballé venen a completar la important col·lecció d’indumentària operística del MAE que compta amb amb més de cent-vuitanta peces d’artistes Hipólito Lázaro, Francesc Viñas, Maria Espinalt i Victoria dels Àngels, entre altres.

La mostra s’inaugura dijous 11 de novembre, a les 18 h a càrrec del president de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia Cañizares (acte amb invitació), i es podrà veure des del 12 de novembre fins al 23 de gener a les Golfes del Palau Güell.


Continguts relacionats

  • Intal·lació dels vestits de Montserrat Caballé al Teatre Estudi el passat 2020

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x