Logo Institut del Teatre

Estudiants del MUET participen al programa transnacional Cultures d’Avenir

Comparteix

2.11.2021

Cultures d'Avenir, projecte. Imatge del CCCB

Dos alumnes del Master Universitari d’Estudis Teatrals (MUET) de l’Institut del Teatre i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) participen aquesta primera setmana de novembre a París en el programa de Cultures d’Avenir, un programa transnacional dirigit a estudiants de màster entorn de la creació artística i les qüestions socials impulsat pel Centre Pompidou de París, la Haus der Kulturen der Welt (HKW) de Berlín i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) amb el suport de l'Oficina Franco-alemanya de la Joventut (OFAJ).

El programa vol donar resposta a la demanda social d’incloure al debat públic temes de vital importància per a la supervivència com ara el canvi climàtic o el racisme. Durant cinc mesos, vint-i-cinc estudiants d’universitats i escoles d’art franceses, alemanyes i catalanes desenvoluparan una sèrie de projectes creatius en línia per treballar a partir de la seva pràctica artística temàtiques com la paritat i gènere; les discriminacions; l’emergència climàtica, la inclusió i l’intercanvi de coneixements.

Els alumnes participants procedeixen de disciplines com el teatre, la dansa, les arts visuals o l’arquitectura. Comptaran amb una xarxa d’experts internacionals proporcionada per les institucions i estaran acompanyats per tres mentors.

L’objectiu final d’aquest programa és que els estudiants desenvolupin, modifiquin o descartin idees, i que guanyin experiència i comparteixin els seus resultats amb les universitats de procedència per tal de tenir impacte real i crear una nova xarxa europea juntament amb les institucions col·laboradores.

Aquest dimarts s’inaugura el programa al Centre Pompidou de París amb un workshop. El projecte continuarà amb una altra trobada virtual amb el HKW de Berlín el mes de gener i una altra trobada final de clausura al CCCB de Barcelona, presencial, el març del 2022.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x