Logo Institut del Teatre

Nova edició de Llum BCN del 5 al 7 de novembre amb una instal·lació de l’Institut del Teatre

Comparteix

2.11.2021

Llum Barcelona 2021. Imatge promocional i imatges de la instal·lació de l'ESAD

El barri de Poblenou de Barcelona acull del 5 al 7 de novembre una nova edició de Llum Barcelona, el festival de llum de la ciutat, que compta, un any més, amb una instal·lació dissenyada per l’alumnat d’Escenografia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre.

La instal·lació s’anomena “Cara B” i vol reflexionar sobre l’engranatge que hi ha darrera d’una mascota en un parc d’atraccions. Potser ens hem fotografiat amb un d’aquests simpàtics personatges sense pensar en les condicions en què treballen mentre somriuen a la càmera.

La instal·lació no treballa en fonts lumíniques sinó amb un material reflector capaç de fer rebotar la llum del flaix de l’espectador que fa la fotografia i transformar-la.

“Cara B” ha estat elaborada pels alumnes de 4t i 5è de l’especialitat d’Escenografia Míriam Alemany, Quim Algora, Llorenç Corbella, Ivet Duran, Xevi Oró i Josep Pijuan, amb la coordinació dels docents Xesca Salvà i Luis Martí, i es podrà veure al Parc del Centre del Poblenou.

Desena edició d’un festival lumínic de referència

Organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), Llum BCN va començar l'any 2012 com una mostra d’instal·lacions lumíniques a Ciutat Vella i va arribar al barri de Poblenou el 2018 convertit en un espai d’experimentació artístic. Es tracta d’un gran laboratori de paisatge nocturn on hi participen tant artistes de trajectòries consolidades en l’àmbit internacional com escoles d’art, disseny, il·luminació i arquitectura de Barcelona amb l’objectiu d’esdevenir un motor i aparador dels nous camins artístics al voltant de la tecnologia i la llum.

Llum Barcelona és un gran espectacle públic, gratuït i efímer, que només es pot veure un cap de setmana, però està concebut com una oportunitat per fer preguntes, desafiar les nostres visions preconcebudes del que pot ser l'espai urbà i crear nous models de participació i convivència a l’espai públic.

Aquesta desena edició s’havia de celebrar el mes de febrer passat però per la situació de pandèmia provocada pel Covid-19 es va ajornar al mes de novembre. Com a novetat, aquesta edició disposa d'espais d'aforament limitat amb reserva prèvia.

Podeu consultar la programació a la web Llum Barcelona.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x