Logo Institut del Teatre

El Conservatori Superior de Dansa participa a les XIV Jornades acadèmic-professionals de la salut en dansa

Comparteix

18.10.2021

Taller de dansa inclusiva del CSD amb Aspace. Imatge de Roger Rossell

La directora del Conservatori Superior de Dansa (CSD) Lipi Hernández i el sots-director Aimar Pérez Galí participen a les XIV Jornades acadèmic-professionals de la salut en dansa que es duen a terme els dies 22 i 23 d’octubre a València organitzades per l’Institut Superior d’Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana (ISEACV) i el Conservatori Superior de Dansa de València (CSDV).

Les jornades donen resposta a una realitat de molts professionals de la dansa que treballen dia a dia en contextos socials, acadèmics i comunitaris i està dividida en dues jornades; una el divendres dedicada a l’àmbit acadèmic i la segona, el dissabte, centrada en l’àmbit professional.

La directora i sotsdirector del CSD intervindran el divendres a la tarda en la taula rodona sobre la dansa social als ensenyaments artístics superiors on parlaran d’alguns dels projectes que duu a terme el CSD a través de l’especialitat de Pedagogia de la Dansa amb un impacte social i comunitari. Entre aquests, destaca el projecte amb el Centre Penitenciari de Dones Wad Ras, vinculat a l'assignatura de Didàctica General amb la coordinació dels professors del CSD Enric Sebastiani i Montse Lloret, on les alumnes porten la dansa a un grup d’internes de la presó perquè experimentin els beneficis del moviment corporal i vegin potenciades la creativitat, la memòria, i en general la sensació de benestar que proporciona la dansa.

Un altra projecte molt consolidat és Tot Dansa, que es duu a terme amb l’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, l'Institut de Cultura de Barcelona i el Mercat de les Flors  que vol donar a conèixer al públic jove des del seu propi centre formatiu i a través del seu professorat codis i pràctiques del llenguatge del moviment i la dansa contemporània. En aquest cas, professors i alumnes del CSD donen suport al coreògraf i ajuden a formar al professorat dels centres que han de traslladar la coreografia als alumnes. 

Altres projectes són el taller de dansa inclusiva "Cossos en comú", dut a terme amb la col·laboració de la Fundació ASPACE Catalunya amb la participació dels alumnes de l'especialitat de pedagogia de la dansa del CSD i persones amb paràlisi cerebral de la fundació. També vinculat amb l’assignatura de Dansa Aplicada s'ha col·laborat amb lAssociació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Barcelona (AFAB), un projecte coordinat per la professora del CSD Susana Pérez, que ha permès a l’alumnat entrar en contacte amb un col·lectiu de persones amb unes necessitats d’aprenentatge especials i, alhora, traslladar a les persones malaltes d’Alzheimer, així com als seus familiars i cuidadors els beneficis que els pot aportar la dansa, el moviment i la música.

A les jornades també participaran representants dels conservatoris de dansa de Màlaga, Alacant, València, Madrid i el País Basc.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x