Logo Institut del Teatre

El Repertori Teatral Català fa el salt al paper amb un volum d’Ignasi Iglésias

Comparteix

25.5.2021

Ignasi Iglésias, un dels autors incorporats a la col·lecció del Repertori Teatral Català

La col·lecció de textos del Repertori Teatral Català de l’Institut del Teatre, accessible fins ara només digitalment, incorporarà durant l’any 2021 la possibilitat de consultar tots els volums editats en versió impresa.

El primer text que s’incorpora a la col·lecció sota aquesta doble alternativa és «Quatre textos d’Ignasi Iglésias», volum que aplega quatre obres de qui va ser un dels referents del teatre modernista català. Aquest volum està disponible en l’edició digital al RedIT (en accés lliure i gratuït), però també es pot adquirir en paper seguint el procés d’impressió a demanda a través del web de la Llibreria de la Diputació de Barcelona. La llibreria, que fa les impressions en un format de llibre funcional i econòmic, permet passar a recollir les comandes presencialment o sol·licitar-ne l’enviament per correu (en cas de correu urgent, cal fer-se càrrec de les despeses).  

El volum «Quatre textos d’Ignasi Iglésias» aplega les peces Lladres (1899), Els vells (1903), Cendres d’amor (1904) i Les garses (1905). El patiment dels desheretats de la societat és el tema protagonista en Els vells i Les garses, mentre que a Lladres i Cendres d’amor s’evidencia la tendència de l’autor a fer-se ressò de les temàtiques i els procediments de la dramatúrgia més simbolista del moment.

Amb el volum dedicat a l’obra d’Ignasi Iglésias, ja són dotze les propostes de la col·lecció del Repertori Teatral Català, paraigües sota el qual s’apleguen una selecció dels millors textos de la literatura dramàtica en llengua catalana de tots els temps, amb obres de Joan Brossa, Ramon Vinyes, Jordi Teixidor, Ferran Soldevila o Rosa Victòria Gras, entre d’altres. Cada text ha estat curat per un especialista i compta amb un breu estudi introductori.

A través del RedIT també es pot accedir a les publicacions i a la producció pedagògica i de recerca de la comunitat acadèmica de l’Institut del Teatre, així com consultar i fer cerques a text complet de tot el contingut dipositat. També s’hi difonen altres publicacions que sense ser producció de l’Institut pertanyen a l’àmbit de les arts escèniques i no tenen un canal de difusió digital.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x