Logo Institut del Teatre

Nova edició de la Nit dels Museus a l’Institut del Teatre el 15 de maig

Comparteix

7.5.2021

Nit dels Museus 2021 a l'IT

Després d’un any sense poder celebrar la Nit dels Museus a causa de la pandèmia del COVID-19, finalment el proper dissabte 15 de maig es durà a terme una nova edició d’aquesta jornada on diversos espais museístics de la ciutat obren les seves portes de forma gratuïta a la ciutadania per conèixer les seves col·leccions i participar en diverses activitats.

L’Institut del Teatre participa, un any més, en aquesta jornada a través del Museu de les Arts Escèniques (MAE), que ha organitzat, enguany amb una estructura més reduïda, de 18 a 21h, tallers i diverses exposicions dedicades a les arts escèniques amb visites guiades. També destaca la participació dels alumnes a través d’instal·lacions dedicades a Victòria dels Àngels i a IT Dansa.

Coneix la reserva del museu i fes un viatge per les arts escèniques catalanes

La Nit dels Museus ofereix l’oportunitat de fer una visita guiada per l’exposició permanent del MAE “La memòria de les arts efímeres”, un viatge en el temps a través de deu espectacles que permet fer un recorregut per les arts escèniques catalanes. Les visites, a les 18 h, 18.30 h, 19 h i 19.30 h, aniran a càrrec de Joan Miquel Llodrà historiador de l’art i guia professional, i Carme Carreño, conservadora del Museu. També inclou la visita a les reserves dels museu, descobrint algunes de les peces que conserva i la tasca de preservació que duu a terme. Per aquesta activitat cal reserva prèvia.

Coincidint amb la inauguració recent de l’exposició del vestíbul  “Mirem el passat amb ulls de dona al teatre”, organitzada per Diputació de Barcelona, s’oferirà una visita guiada amb reserva prèvia a les 18.30 h i a les 19.30 h a càrrec de Josep Contreras, historiador de l’Arxiu General de Diputació de Barcelona.   

Victòria dels Àngels i IT Dansa, protagonistes d’instal·lacions fetes per alumnes

El Teatre Estudi acollirà la instal·lació “El que no diuen els Àngels”, una mostra de vestits d’òpera i de concert de Victòria del Àngels conservats al MAE. La instal·lació l’han elaborat alumnes d’escenografia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) a través de l’assignatura Escenografia i exposicions dirigida per Anna Alcubierre, i busca explorar la relació i el trànsit entre el procés i l’obra final. Des de la intimitat del camerino, com un espai de tensió prèvia a la sortida a escena, fins la satisfacció dels aplaudiments.

Al vestíbul del Teatre Estudi es podrà veure la mostra fotogràfica “Una mirada indiscreta (IT Dansa)” a càrrec del ballarí de la Jove Companyia de dansa de l’Institut del Teatre Ioar Labat, un treball que ha dut a terme durant una aturada forçosa per lesió i on s’endinsa en el ritme  de treball d’IT Dansa.

Tallers familiars de titelles i de dansa amb complicitat d’alumnes i professors

Aquesta edició també comptarà amb dos tallers, un de titelles i un de dansa. En el primer els infants construiran el seu titella i participaran en un conte que explicaran les alumnes d’interpretació de l’ESAD Noèlia Fajardo i  Laura Capdevila. En el segon, la professora del Conservatori Superior de Dansa (CSD) Marta Amatriain convida als nens i nenes a ballar a través del joc i l'experimentació corporal.

El taller de titelles està pensat per infants de 4 a 9 anys i el de dansa de 6 a 12 anys i cal reserva prèvia.

Finalment, una foodtruck oferirà creps , dolços i begudes des de les 16h  fins les 21h a totes les persones que s’acostin a l’atri per gaudir de les activitats de la Nit del Museus.

Podeu consultar tots els detalls en el programa en pdf

Podeu reservar la vostra plaça per les visites guiades o tallers del 10 al 14 de maig en el següent enllaç  (actiu a partir de dilluns 10 de maig a les 10h del matí) És imprescindible rebre confirmació.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x