Logo Institut del Teatre

Oberta la inscripció al Simposi de Teatre de Titelles

Comparteix

13.10.2015

Expo Arts Santa Mònica

S'obre el període d'inscripcions al simposi Teatre de titelles: desdoblament i alteritat que acull l'Institut del Teatre els dies 22 i 23 d'octubre de 2015.

Aquest simposi pretén donar una visió filosòfica i contemporània a les dramatúrgies produïdes pel teatre de figures. L'anàlisi multidisciplinària d'aquesta manifestació escènica, l'origen de la qual es perd en els orígens de la humanitat i el seu desenvolupament segueix en paral·lel l'evolució cultural i tecnològica d'aquesta, permet abordar el tema des de la perspectiva de l'urbanisme, l'antropologia, la literaturització/representació de mites, el joc i la idea d'alienació.

La convocatòria d'aquest simposi coincideix amb l'exposició  Figures del desdoblament que es va inaugurar el passat el dijous 8 d'octubre al centre Arts Santa Mònica, i que encapçala el cartell d'activitats del festival IF Barcelona dedicat a l'univers dels titelles.

El simposi organitzat per l'Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre de Barcelona i la Associació Interseccions, està dirigit especialment a investigadors, professionals i estudiants d'arts escèniques centrats en el camp del teatre de figures, visual i de titelles, així com en el de la filosofia i l'antropologia.

Està previst que el simposi es divideixi en dues sessions que abordin els següents temes:

  • La ciutat com a espai de desdoblament. La creació de personatges propis d'algunes ciutats, com a dobles o reflex dels seus habitants.
  • L’ alteritat com a subjecte antropològic.Visions de diferents formes de representar a l'altre.


Cada sessió tindrà una ponència i diferents comunicacions d’una durada de 15 minuts. S'acabarà la sessió amb una taula rodona de debat sobre el tema. Consulteu el programa complet del Simposi aquí.

D'altra banda, el dissabte 24 d'octubre, es realitzarà la Jornada Internacional Educació i Titelles, amb el títol El Titella, un Alter Ego que gestiona les emocions, que reunirà a titellaires i terapeutes internacionals que parlaran sobre aquesta matèria. Per la tarda del mateix dia es realitzarà un taller obert als participants conduït pels convidats internacionals (Karim Dakroub, de Líban, Eleni*Papageorgiou, de Grècia, Gilbert Meyer, de França, i Teia Moner, de Catalunya). Un dels objectius d'aquesta jornada serà explorar els límits de la projecció individual en l'objecte en relació amb les malalties mentals. Consulteu el programa complet de la Jornada aquí.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x