Logo Institut del Teatre

Noms rellevants entre els ballarins i coreògrafs convidats pel Conservatori Professional de Dansa

Comparteix

25.1.2021

Irene Pallarés és una de les ballarines i coreògrafes convidades al CPD aquest curs

L’alumnat del Conservatori Professional de Dansa, un curs més, està gaudint de les sessions impartides per coreògrafs i ballarins de renom que el centre convida per tal que els estudiants enriqueixin el seu aprenentatge. Aquesta és una experiència que es realitza cada any en les tres especialitats de dansa clàssica, contemporània i espanyola i que permet als futurs ballarins i ballarines conèixer de primera mà figures de la dansa actual, els seus mètodes de treball i també la seva experiència artística.

L’any 2021 ha començat amb força, ja que aquest mes de gener els alumnes de 6è de clàssic treballaran durant diversos dies amb Iratxe Ansa, Premi Nacional de Dansa 2020 en la modalitat d’Interpretació, i Igor Bacovich. Ansa ha estat ballarina del Basilea Ballet, el Ballet Gulbelkian, la Compañía Nacional de Danza, el Lyon Opera Ballet i el Nederlands Danse Theater, i des del 2014 treballa amb Igor Bacovich en el projecte Metamorphosis International Residency, i tots dos dirigeixen la compañía Metamorphosis Dance.

Els alumnes de 5è de clàssic també tindran oportunitat aquest febrer de treballar amb David Campos, ballarí, coreògraf i pedagog que es va formar a l’Institut del Teatre i que té la seva pròpia escola i companyia de dansa, junt amb la seva parella i també ballarina, Irene Sabas. Precisament, Irene Sabas va oferir una masterclass als alumnes de 4t de clàssic durant el mes de desembre passat.

Entre els convidats del departament de dansa espanyola, aquesta setmana els alumnes de 5è i 6è fan classe amb José Maldonado, graduat del CPD i considerat un dels bailaors més innovadors i versàtils del panorama actual i que ha treballat amb Javier Latorre, Antonio Canales, El Guito, Rafaela Carrasco o Maria Pagés, entre altres, a banda de dirigir la seva pròpia companyia. 

Cal destacar també els noms de José Manuel Álvarez i Karen Lugo, que van fer classe al desembre als alumnes de 5è i 6è curs, respectivament. Álvarez és un ballarí i creador referent en el flamenc nacional que ha treballat amb importants companyies i artistes de renom i que actualment dirigeix l’estudi de flamenc “La Capitana”. Per la seva banda, la mexicana Karen Lugo és també una intèrpret i coreògrafa molt reconeguda i que compta amb nombrosos premis i col·laboracions amb destacats festivals de flamenc.

Carlos Chamorro serà un altre dels convidats que oferirà una classe magistral al febrer als alumnes de 5è i 6è de dansa espanyola. Chamorro ha destacat com a ballarí i creador en diverses companyies com la d’Alberto Lorca, el Ballet Alhambra, el Ballet Nacional de España i la Compañía Lírica Siglo XX, així com en la seva pròpia companyia, Malucos Danza.

Properament, els alumnes també tindran l’oportunitat de treballar durant diversos dies amb Daniel Doña, Sara Cano i Eli Ayala, amb els quals prepararan diversos muntatges. Daniel Doña, un dels màxims exponents de la dansa espanyola actual que fusiona flamenc amb dansa contemporània ha rebut diversos premis, com el Premi Max a la millor coreografia i al millor intèrpret masculí de dansa el 2019. D’altra banda, Sara Cano ha format part de companyies com la Gitana Cortés Company, Cruceta Ballet Flamenco, Compañía Gemma Morado, Malucos Danza, Ibérica de Danza i la Fundació Antonio Gades, i com a coreógrafa, cal destacar que la seva feina se centra en la recerca d’un llenguatge propi, entre la dansa espanyola i la dansa contemporània. I pel que fa a Eli Ayala, és una de les bailaoras més destacades de Catalunya, ha estat membre de la companyia de Rafael Amargo i de la companyia de Rubén Olmo.

Pel que fa als convidats de dansa contemporània, els alumnes han començat l’any amb una xerrada amb Cesc Gelabert, ballarí i coreògraf de renom internacional pioner en la dansa contemporània al nostre país i director de la seva pròpia companyia, Gelabert-Azzopardi, i qui just aquest gener ha rebut la Medalla d’Or al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Barcelona.

Al desembre, a més, els estudiants també van tenir l’oportunitat de gaudir de classes amb Lali Ayguadé, Irene Pallarès i Nicolas Ricchini. Ayguadé, que ha estat a l’Akram Khan Company, va estudiar a l’Institut del Teatre i a l’escola belga PARTS i ha rebut diversos premis com a ballarina i creadora. A banda de tenir la seva pròpia companyia, ha treballat amb Roberto Olivan o Marcos Morau de La Veronal, entre d'altres. D’altra banda, la ballarina i coreògrafa Irene Pallarès és fundadora de la primera escola de hip-hop de l’Estat espanyol i va impartir una classe magistral de danses urbanes als alumnes de 1r i 2n. Per la seva banda, Nicolas Ricchini, va formar part de la companyia Pepe Hevia, com a primer ballarí i ajudant de dirección, i des de 2010 inicia un camí de creador independent amb la seva companyia Nicolas Richinni Company. Nicolas va fer una masterclass als estudiants de 3r i 4t de dansa contemporània.

Entre els propers convidats destaca Albert Galindo, ballarí i graduat del CPD que ha ballat a la Kibbutz Contemporary Dance Company d’Israel i també a les companyies Cienfuegos Danza de València, Peridance Capezio Dance Company de Nova York i al Ballet British Columbia de Vancouver.

Una altra de les figures de renom que ha convidat el departament de dansa contemporània és Roser López, formada a la MTD d’Àmsterdam, ha treballat amb coreògrafs com Àngels Margarit, Cesc Gelabert o Pere Faura. El seu treball com a creadora li ha valgut el reconeixement a través de diversos premis i les seves peces s’han vist en escenaris d’àmbit internacional.

En aquesta llista de reproducció del nostre canal de youtube podeu veure el pas d'aquests professionals per l'escola. 


Continguts relacionats

  • Irene Saba va fer una classe magistral al desembre
  • Nicolas Ricchini en una de les sessions compartides amb l'alumnat de contemporani

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x