Logo Institut del Teatre

Ja es pot consultar el nou número de la revista Estudis Escènics, centrat en la figura d’August Strindberg

Comparteix

20.1.2021

La revista Estudis Escènics es pot consultar en línia gratuïtament

La revista Estudis Escènics de l’Institut del Teatre ja té un nou número disponible en format digital. Es tracta del número 45 de la publicació, el qual dedica el dossier principal a l’escriptor i dramaturg suec August Strindberg.

De fet, Strindberg va ser el protagonista de la jornada «Sóc contemporani! Strindberg i el teatre d'avui» celebrada l’octubre de 2019 a l’Institut del Teatre amb la col·laboració de la Facultat de Filologia i Comunicació de la Universitat de Barcelona. Precisament, la revista recull articles amb algunes de les contribucions més interessants sobre l’obra i la influència de Strindberg que es van fer en el marc de la jornada. Destaca la ponència de Jean-Pierre Sarrazac, un dels màxims estudiosos de l’obra d’August Strindberg, així com els articles de Teresa Rosell, professora de teoria de la literatura i de literatura comparada a la Universitat de Barcelona, i Imma Merino, especialista en història del cinema a la Universitat de Girona, qui estudia l’influx de Strindberg sobre la filmografia d’Ingmar Bergman. També es recull una comunicació de qui, probablement, és la màxima traductora de l’obra de Strindberg al català, Carolina Moreno, així com una reflexió del professor, dramaturg i director franconoruec, Jonathan Châtel.

Al marge del dossier, en l’apartat de «Teoria» es recullen articles de temes diversos, alguns dels quals sorgits en el marc de les II Jornades d’Investigació en Teatre Independent, Mutis, dutes a terme la primavera de 2019 a l’Institut del Teatre. Així, hi ha articles que analitzen experiències performatives radicals de diversos teatres o la història d’iniciatives escèniques d’interès com ara el Pequeño Teatro Dido o la història de l’Escola d’Art Dramàtic que es va vincular a la colònia d’artistes de la ciutat de Darmstadt

Estudis Escènics és la revista acadèmica de l'Institut del Teatre i de les seves escoles superiors de teatre i dansa. Creada el 1957, recull treballs d'investigació, reflexió i debat sobre les arts escèniques a Catalunya i el món. Compta amb un Consell de Redacció i amb un Comitè Científic integrats per destacats especialistes a nivell internacional. S'edita en format digital en català, castellà i anglès, i és d’accés obert.

Podeu consultar tots els continguts del número 45 de la revista aquí. A més, ara també es pot consultar tot l'històric de la revista, des del primer número publicat l'any 1957 fins a l'actualitat.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x