Logo Institut del Teatre

S'engega el Cicle 'Diàlegs' en el marc del Postgrau en Arts Escèniques i Acció Social

Comparteix

29.1.2021

Cicle Diàlegs del Postgrau en Arts Escèniques i Acció Social

El Postgrau en Arts Escèniques i Acció Social de l’Institut del Teatre duu a terme durant aquest mes de febrer una sèrie de diàlegs entre diferents professionals compromesos amb les arts per l'acció i la transformació social.

El cicle respon a la necessitat de posar sobre la taula la pluralitat de mirades i enfocs dels processos de desenvolupament artístics i culturals, participatius, col·lectius i comunitaris tant en espais educatius com de cura, veïnals o de carrer.

Es tracta de 6 converses que es duran a terme entre el 29 de gener i el 6 de febrer a l’Auditori de l’Institut del Teatre, adreçades als estudiants del postgrau però obertes a la resta de públic que hi pugui estar interessat, ja que aquestes es podran seguir a través de la transmissió en streaming.

Cada diàleg es farà per parelles, amb l’objectiu no tant d'explicar què fa cadascú, sinó d'explicar des d'on ho fa, per a què i com. Així, la primera jornada, titulada “Diversitats, discapacitats, dis…?” es durà a terme el divendres 29 de gener a les 18.30h amb Queralt Prats, fundadora i directora d’ARTransforma, i Antonio Centeno, membre fundador de l'Oficina de Vida Independent (OVI) de Barcelona.

Dissabte 30 de gener a les10h, Laia Serra, directora de Comusitària, i l’integrador social, educador social i musicoterapeuta Josep M Aragay parlaran de  “Música transformadora”.  El mateix dia però a les 12h tindrà lloc el tercer diàleg, “Art i cures”, a càrrec de la cap de l’especialitat de Coreografia i Interpretació del Conservatori Superior de Dansa, Constanza Brnčić, i la fundadora de l’associació Pallapupas Angie Rosales.

El cap de setmana següent, dies en què es duu a terme la formació del postgrau, es faran els tres darrers diàlegs. Divendres 5 de febrer, a les 18.30h, Eva García,  (COMUART), coordinadora de la línia de produccions comunitàries del Gran Teatre del Liceu: Opera prima, i Òscar Rando, director de GATS (Grups Associats per al Treball Social, Cultural, Comunitari i Ambiental) i fundador i organitzador del Festival Esperenzah, conversaran entorn a “Projectes artístics comunitaris”.

Dissabte 6 de febrer a les 10h serà el torn de “Teatre i compromís” amb Jordi Forcadas, director de l'escola Teatre Pa’tothom, i David Martínez, director de l'Associació Cultural La Nave Va (Teatre i transformació). La darrera sessió serà dissabte a les 12h a càrrec de Gemma Carbó, presidenta de ConArte Internacional i de la Fundació Interarts, i d’Ester Bonal, directora de Xamfrà, amb el títol “Educació de, per, a través... de les arts?"

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x