Logo Institut del Teatre

Arriben a les llibreries dues novetats de la col·lecció Dramaticles

Comparteix

27.1.2021

Alumnat de Pedagogia, preparant el taller que impartiran a Wad Ras pel 25N

Aquest mes de gener arriben a les llibreries dues novetats més de la col·lecció de textos teatrals Dramaticles que editem juntament amb l’editorial Comanegra. Es tracta de M'hauríeu de pagar, de Jordi Prat i Coll, i el recull Dramatúrgia quebequesa contemporània.

Amb pròleg d’Albert Arribas, el dramaturg, director escènic i professor de l’ESAD Jordi Prat i Coll ha escrit tres monòlegs sobre la soledat a partir de tres personatges que necessiten revelar-se davant d’algú per parlar d’art, infantesa, records, sexe, veritats, fragilitats i, en definitiva, de tot allò que no entenem però que necessitem expressar. 

Ella és guia d’art i, davant d’un grup de visita a un museu, començarà a fer brollar paraules. Ell és un jove que s’ofereix per satisfer fantasies i voldrà que el coneguem millor. El fill és un músic que ens ha reunit perquè, tot i les seves condicions de salut, ens vol tocar una peça al piano.

M'hauríeu de pagar es troba ja a les llibreries i el muntatge escènic està previst que es pugui estrenar a la Sala Àtrium de Barcelona entre els mesos de juliol a octubre. El text també ha estat traduït a l’anglès, a l’italià i properament al castellà.

D’altra banda, el dimecres 27 de gener sortirà a la venda Dramatúrgia quebequesa contemporània, un volum que permet endinsar-nos en la força i la singularitat de la dramatúrgia quebequesa a través de Sarah Berthiaume, François Archambault, Pascal Brullemans i Rachel Graton, quatre de les veus més rellevants del panorama actual.

Elisabet Ràfols Sagués, Helena Tornero, Albert Arribas i Pere Bramon han traduit els textos Nyotaimori (Berthiaume, 2018); I tu em recordaràs (Archambault, 2014); Què hem fet (Brullemans, 2015) i La nit del 4 al 5 (Graton, 2017). El pròleg és de l’assessora artística de projectes internacionals al Centre des Auteurs Dramatiques Sara Fauteux.

Podeu trobar les dues noves publicacions a la web de Comanegra, a la web de la llibreria de la Diputació de Barcelona, a la biblioteca de l’Institut del Teatre i a llibreries.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x