Logo Institut del Teatre

Klein, Raquel

Comparteix

Departament: Moviment

Formació acadèmica:

Graduada en Coreografia i Interpretació en l’Institut del Teatre de Barcelona i en Disseny d'Interiors per la ESDAP.

Experiència professional:

Creadora, docent i intèrpret.

Com creadora des de 2017 col·labora amb els artistes sonors Adrià Juan i Albert Tarrats en la creació de les seves obres. La seva primera obra Wu Wei, ha estat presentada en la Programació del Mercat dels Flors 2019-2020, en el Teatre Principal de Palma 2020, dins del Festival de la Quinzena Metropolitana de Dansa i el Festival Dansa València 2021 entre d’altres amb el suport dels Teatres del Canal, EiMa, La Caldera i El Graner.  El solo 1,28, una recerca al voltant de l'obra Wu Wei, va ser guanyadora de l’ArtJove 2017 i de MM&I - CCertamen Coreográfico de Madrid.

En els darrers anys ha iniciat una col·laboració amb Raquel Gualtero sota el nom de la Rebelión de las Aburridas, projecte amb el qual van ser residents a La Caldera, participant a l’Eufònic i la Quinzena Metropolitana de Dansa el 2021 amb els Za! i, més recentment Castells a l’aire dins del marc de Creació i Museus al Festival Grec 2022.

En els últims anys ha compartit propostes, llenguatge i treballs amb diferents artistes nacionals (com a artista del Projecte #FF90 de la Fàbrica de Creació del Graner, Barcelona), artistes internacionals (entre 2018 i 2020 va ser designada per Mercat de les Flors com a artista per el projecte d’intercanvi de tres anys amb Westkowloon - Hong Kong), i ha començat a indagar sobre les possibilitats d’hibridació de diferents llenguatges artístics i plàstics dins la seva obra.

Com a intèrpret ha treballat recentment amb Siberia-Paloma Muñoz, Eulàlia Bergadà i diversos projectes amb Lipi Hernández com El Canto de los Caballos al SÂLMON-Mercat de les Flors. També ha format part de diversos projectes com a coreògrafa, il.luminadora, intèrpret i/o acompanyaments artístics com a Tanatologia de Carlota Ferrer, Panorama de Raquel Gualtero, Bálsamo de Tigresa de Los Corderos, Primer ejercicio hacia lo Épico de Aimar Pérez‐Galí, Écoute pour voir d'Emmanuel Joute de Canadá al TNT, Exposición Temporal de Tanya Beyeler al MACBA, Baila‐baila‐bailando‐ba  de Pere Faura al MACBA i Intervenció Visions en “Casa de Piedra” a Mèxic.


Dades de contacte

email

kleintr@institutdelteatre.cat

Continguts relacionats

  • Raquel Klein

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x