Logo Institut del Teatre

Jiménez Vázquez, Andrea

Comparteix

Departament: Pedagogia

Any inici docència a l’Institut del Teatre: 2020

Formació acadèmica:

Títol superior en Coreografia i Interpretació, especialització en dansa espanyola, per l'Institut del Teatre. 

Experiència professional:

Des de 2011 ha actuat amb formacions o com a solista a: FIB (Festival Internacional de Benicàssim), Teatre Nacional de Catalunya, Petit Palau de la Música, Lucky Trimmer (Berlín), Festival Ciutat Flamenco i Dance Waves Festival (Xipre). 

Des de 2012 imparteix xerrades sobre la dansa espanyola a la Universitat de Barcelona, concretament als alumnes que participen en el programa d'Erasmus Knox-College.

Des de l'any 2013 ha treballat de manera free-lance com a docent i com a ballarina amb formacions musicals com Sambalucia, Flamencarte, Jorge da Rocha, Ad Heyra Liti, Carlos Torijano Trío i el Taller de Músics, i s'apropa a l'estudi del folklore afro-veneçolà gràcies al treball antropològic de la Fundación Cultural Contraseña.

Des de l'any 2017 col·labora com a docent en el Conservatori Professional de Dansa de l'Institut de Teatre de Barcelona. Actualment imparteix classe de didàctica de la dansa espanyola al Conservatori Superior de Dansa  de l'Institut de Teatre de Barcelona.

També col·labora com a docent a La Tacones i al centre d’Arts Tradicionals Tradicionàrius.

Projectes / col·laboracions:

Desenvolupa tasques d'investigació amb el seu projecte Ancorae, on convergeixen els seus coneixements sobre la dansa espanyola, el flamenc i altres danses i músiques d’arrel, l’escriptura i l’anàlisi del cos a través de la geometria que exposa en projectes escènic-coreogràfics i pedagògics, duent a terme un estudi de la tradició i l'avantguarda. També forma part del Proyecto-Laboratorio desde el Flamenco IT, comissariat per Juan Carlos Lérida.

Premis i Beques:

  • Primer Premi en l'especialitat de Flamenc atorgat pel Concurs Nacional de dansa de la Ciutat de Castelló (Associació Terpsícore)
  • Finalista del II Certamen Internacional de dansa de Barcelona
  • Beca Cia.Antonio Márquez
  • Beca Cia. Javier Latorre
  • Beca Cia. Mediterrània
  • Premi nunArt, pel XI Certamen Coreogràfic de Sabadell, amb la seva peça LUA, un duo creat l'any 2016 i ballat al costat de la ballarina Chantal Soler Payano
  • Primer Premi de Dansa de L'Institut del Teatre 2019, amb la seva peça LUAº - 3r Moviment, estrenada en format complet sota el títol LUAº, al Festival Grec de Barcelona 2020

Dades de contacte

email

jimenezva@institutdelteatre.cat

Continguts relacionats

  • JImenez Vazquez, Andrea.jpg

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x