Logo Institut del Teatre

Medina Díaz, Mar

Comparteix

Des del setembre de 2021 és directora artística de l'especialitat de Pedagogia de la Dansa del Conservatori Superior de Dansa (CSD).

Departament: Departament de dramatúrgia, escenificació i coreografia (DEC)

Any inici docència a l’Institut del Teatre: 2018

Formació acadèmica:

  • Graduada en Història de l'art per la Universitat de Barcelona
  • Es forma com a ballarina en diferents ciutats europees i en el Movement Research de Nova York. Realitza un curs de postgrau a Skidmore College amb la SITI Company d'Anne Bogart. Es forma en la tècnica Alexander i s’interessa per altres matèries de caràcter somàtic en l'àmbit de la pràctica artística i la recerca. El CRAI, Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació de la UB, ha publicat el seu treball sobre somaestètica i dansa.

 

Experiència professional:

  • Com a intèrpret ha treballat amb Iliacan Danza, Compagnie Taffanel, Headlong Dance Theater, hello!earth, Kònic Thtr i amb artistes com Michel Simonot, Andreja Kulunčić, Aimar Pérez, Marina Colomina, Tirso Orive, Ania Nowak o Elena Córdoba entre d'altres. Les seves propostes com a coreògrafa i performer han tingut visibilitat a la Swab Barcelona Art Fair, el TEA Tenerife Espacio de las Artes, CentroCentro Madrid, La Casa Encendida, Fabra i Coats Fàbrica de Creació, HANGAR, Mercat de les Flors, La Capella, l'IVAM, Arts Santa Mònica, CCCB, Teatro Pradillo, La Caldera, Antic Teatre, Dansehallerne, MACBA, Glej Theater o el MSU, Museu d'Art Contemporani de Zagreb
  • Com a docent ha fet classes a espais de dansa com tragantDansa i a centres municipals com l'Escola de Música-Centre de les Arts de l'Hospitalet de Llobregat o el Conservatori de Música Victòria dels Àngels de Sant Cugat del Vallès. Des de l'any 2008 forma part de la plantilla de l'ESAD d'Eòlia on imparteix matèries relacionades amb tècniques de coneixement corporal, pedagogia de les arts escèniques i Història de les arts de l'espectacle. És professora al Conservatori Superior de Dansa de l'Institut del Teatre de Barcelona on comparteix amb la seva comunitat les assignatures d'improvisació, composició i taller de creació des de l'any 2018

 

Projectes / col·laboracions:

Després de treballar com a ballarina en diferents companyies comença a atendre més als processos que als successos i es dedica a ocupar-se en la docència i a col·laborar en projectes de caràcter independent com ara La Poderosa, INFRA-, MovLab, la Fundació Antoni Tàpies, Constant Association for Art and Media o Imarte. La seva activitat es nodreix de totes dues vessants proposant un híbrid entre la transmissió d'informació, el fet escènic i la investigació performativa que adopta diferents formats volent ser un punt de trobada en marcs d'exhibició no habituals.

El seu treball ha format part del programa Dansa+a prop de l'Institut de Cultura de Barcelona, la xarxa CodaSpaces i de la plataforma d'internacionalització de l'Institut Ramon Llull.


Càrrec

Dir. artística de Pedagogia de la dansa del CSD

Dades de contacte

email

medinadm@institutdelteatre.cat

Continguts relacionats

  • Medina, Mar.jpg

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x