Logo Institut del Teatre

Simó, Ramon

Comparteix

Departament: Dramatúrgia, escenificació i coreografia

Formació acadèmica:

Llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona

Experiència professional:

Director i escenògraf teatral. 

- Com a director i escenògraf, ha desenvolupat la seva activitat artística (en més d’un centenar d’espectacles),  tant en el teatre públic - diversos muntatges produïts pel Centre Dramàtic de la Generalitat,  Teatre Nacional Catalunya, Centro Dramático Nacional, Teatre Lliure, en coproduccions amb d’altres Institucions i Festivals -  com en el privat  - El Teatro Fronterizo-Sala Beckett, Focus, CIRTA i altres companyies i grups musicals.

Director Artístic de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega en les edicions de 1996-97-98.

Ha format  part del Consell Assessor del Teatre Nacional de Catalunya (Cap del Comitè de lectura) entre els anys 1999 – 2006.

Director Artístic del Grec-Festival de Barcelona en les cinc edicions compreses entre  2012 i 2016.

- Com a intèrpret, ha estrenat quatre espectacles amb el quintet Lisboa Zentral Cafè i ha enregistrat el disc “Almanac”.  Darrerament ha estrenat “No more Shakespeare”, amb Joan Alavedra.

- Ha publicat assajos sobre teatre (“La Retòrica de l’emoció” (Ed. Institut del Teatre) “Stanislavski. La tècnica de l’actor” (Ed. Institut del Teatre);  articles en revistes especialitzades (El Público, Estudis escènics, Escena, Pausa, Hamlet) articles en publicacions generalistes (El Viejo Topo, Diari de Tarragona, Catalunya Sud,  La Vanguàrdia) adaptacions teatrals( entre d’altres, Jordi Pere Cerdà: Quatre dones i el sol)   i ha prologat  i editat diverses obres, entre les quals  l’edició catalana del Teatre Complet de Samuel Beckett.

L’any 2011 la revista Pausa de la Sala Beckett-Obrador internacional de dramatúrgia va dedicar un  dossier especial a la seva obra. La revista Hamlet va publicar també un dossier sobre la seva obra escenogràfica.  El 2017 el TNC ha publicat una llarga entrevista sobre el seu teatre al volum col•lectiu "La mirada obscena".

- Professor de les especialitats d’Interpretació i Direcció Escènica de l’Institut del Teatre de Barcelona, en el qual va desenvolupar durant tres anys (1989-91) el càrrec de Cap del Centre d’Investigació, Documentació i Difusió (CIDD) i de Cap d’Especialitat de Direcció Escènica i Dramatúrgia entre 2006 i 2009.


Dades de contacte

email

simovr@institutdelteatre.cat

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x