Logo Institut del Teatre

Molins Forcadell, Raimon

Comparteix

Departament: Tècniques d’interpretació

Any inici docència a l’Institut del Teatre: 2013

Formació acadèmica:

Llicenciat en filologia per la Universitat de Barcelona. Beca a la Sorbonne de París. Estudia interpretació al Col·legi del Teatre i a Paris amb Pascal Decolland (CNSAD), Jean-Paul Wenzel i Françoise Bette (TNB). A Londres amb la companyia Hieghtened Reality.

També té estudis de música i violí al Conservatori de música de Barcelona.

Experiència professional:

 

Com a actor comença treballant al Teatre Lliure amb Josep Mª Mestres, Lluís Homar, Lluís Pasqual, Txiki Berraondo i Ferran Carvajal. Al TNC amb Carme Portaceli, Franco di Francescantonio, Josep Mª Mestres i Sílvia Munt. Al teatre privat ha treballat al Teatre Borràs, Principal, Teatre Romea, Sala Atrium, etc. Ha dirigit obres de Sartre, Shakespeare, Txèkhov, Ibsen, Strindberg, Kwahulé, Mouawad, Mayorga i Sinisterra entre d'altres.

En el camp de la docència ha estat professor de tècniques d’interpretació i tallers al Col·legi del Teatre, Estudis de Teatre i Atrium Estudi. Des de l’any 2013 és professor a l’Institut del Teatre, on imparteix assignatures relacionades amb les tècniques d’interpretació, projectes i pràctiques (tallers). Ha estat professor d'assignatures del Departament de Direcció i dramatúrgia i de Veu. Ha impartit workshops a Prima del Teatro-European School for the Art of the Actor (2017 i 2019). Ha publicat al llibre El canvi cultural a Catalunya: retrat d'una generació de Jordi Cabré, editorial Pòrtic i la traducció de Litoral de Wajdi Mouawad dins del volum La sang de les promeses a Edicions del Periscopi. Ha rebut els premis BBVA a millor actor,  Premi Mejor actor La Garnacha, el FAD per al projecte DespertaLab (Atrium-Ivanow) i el de la Crítica per a la Sala Atrium i Atrium Produccions.

És fundador i director artístic de la Sala Atrium de Barcelona i del projecte d'Atrium Escena Digital.


Dades de contacte

email

molinsfr@institutdelteatre.cat

Continguts relacionats

  • Raimon Molins

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x