Logo Institut del Teatre

tuixengmailcom.jpg

web.png vimeo.png instagram.png imdb.png

tuixen@gmail.com

Especialitat
- Coreografia i Interpretació en Dansa (Especialista en Coreografia)
- Coreografia i Interpretació en Dansa (Especialista en Interpretació en Dansa)


Tuixén Benet és coreògrafa i directora de cine nascuda a Barcelona. Ha rebut el Premi a l’Aportació Excepcional al Cinema de Dansa Choreoscope 2020 pel seu primer mig-metratge Aloma i Mila. En distribució està també el curt Lazarus, sel·leció oficial al Leeds International Film Festival, entre d'altres.
Finalista al Premi de Dansa 2018 amb Unitats de Xoc II, un espectacle sobre la guerra civil que es va presentar al Mercat de les Flors, al Sismògraf, al SAT i al Litterarum.
Es co-fundadora de la companyia de dansa Les filles Föllen que va rebre el Premi Nous Talents 2012 per l’APDC. Encapçalant el projecte junt a Margherita Bergamo, va crear Entrada amb Consumició, Unter der schönen Haut i Escena Simultania, i en solitari Projecte Final i La pluie et le beau temps, amb gires per Catalunya, Espanya, Europa i Canada. Durant 3 anys van ser residents de l’Espai ERRE on organitzaven el cicle Dijous Exquisits.
Paral·lelament al treball escènic, Tuixén Benet va coreografiar un gran nombre de vídeoclips, anuncis i pel·lícules per coneguts artistes internacionals com Tame Impala, Polo&Pan, El Guincho o Juanes. Va crear i dirigir el directe de Javiera Mena amb equips de ballarines a Barcelona, Chile i Mèxic en tour mundial.
Tuixén Benet és graduada en Coreografia i Tècniques d’Interpretació per l’Institut del Teatre de Barcelona i ha obtingut un Màster en Direcció Cinematogràfica a la California Institute of the Ar


+informació sobre els perfils professionals que genera l'ITData de la darrera actualització: 22/10/2020

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x