Logo Institut del Teatre

Presentació del volum «Dramatúrgia alemanya contemporània» dins el Festival RBLS

Comparteix

11.10.2018

presentació llibre dramaturgia alemanya

De l’11 al 13 d’octubre se celebra en diversos espais de Barcelona la segona edició del RBLS Festival Teatre Jove, un esdeveniment que té per objectiu acostar les arts escèniques als adolescents.

El festival vol, d’una banda, acostar als joves d’entre 13 a 20 anys espais, textos i posades en escena que connectin amb els seus interessos i inquietuds, i de l’altra, oferir a les joves companyies un espai d’exhibició.

L’Institut del Teatre hi col·labora a través de la presentació  d’una nova publicació de la col·lecció de textos teatrals Dramaticles, coeditada per l’Institut i l’editorial Comanegra. Es tracta  de «Dramatúrgia alemanya contemporània», una  selecció de peces de teatre jove sorgides de la ploma d'alguns dels autors més significatius de la dramatúrgia alemanya contemporània: Qüestó d'honor, de Lutz Hübner (2005); Els boscos millors, de Martin Baltscheit (2010); Cap endins, d'Anja Hilling (2014) i El regne animal, de Jakob Nolte i Michel Decar (2014). L'amor, la sexualitat, la violència, els conflictes generacionals o la recerca de la identitat són alguns dels temes que trobem en aquests textos, que exploren múltiples formes d'expressió, llenguatges i estils  per apropar-se a la realitat de les noves generacions.

La presentació es farà dilluns 15 d’octubre a les 18h a la sala Plató de l’Institut del Teatre i comptarà amb una lectura dramatitzada de l’obra Qüestió d’honor [Ehrensache], de Lutz Hübner, inclosa dins el volum, a càrrec dels alumnes d’interpretació de l’Institut del Teatre, Oriol Curriu, Eloi Gómez, Marta Niell, Sara Palomo i Gerard Vidal i amb direcció del graduat de direcció i dramatúrgia Antonio Morcillo.

També es mantindrà una conversa amb l’autor, Lutz Hübner, conduïda per Jordi Auseller, coordinador del volum.

El llibre es pot adquirir a la llibreria de la Diputació de Barcelona, a la web de l’editorial comanegra i també està disponible a la biblioteca de l’Institut del Teatre.

L’Institut del Teatre i el Festival RBLS

Aquesta és la primera vegada que l’Institut del Teatre col·labora amb aquest festival. A banda de la presentació del llibre, el mateix dilluns 15 d’octubre. d'11 a 14 h, l’espai Scanner de l’Institut del Teatre acollirà la 2a trobada RBLS Joves i Teatre, una jornada amb pedagogs teatrals que debatrà al voltant de la normalització del teatre per a joves i on s’exposaran diversos models d’èxit a Alemanya i Itàlia. Aquesta jornada és d'accés lliure. 

D’altra banda, al Teatre Tantarantana es podran veure els espectacles del festival, creats per joves companyies, moltes d’elles amb presència d’alumnes i graduats de l’Institut del Teatre. És el cas de «Los bancos regalan sandwicheras y chorizos» de la Cia De José y sus Hermanas formada per alumnes d’interpretació de l’ESAD i amb la direcció de la professora Silvia Ferrando i que ha rebut el Premi de la Crítica de les Arts Escèniques a l’espectacle Revelació 2017 i el Premi de la Crítica Jove 2017.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x