Logo Institut del Teatre

Darrers dies d'inscripcions de les proves d’accés de l’Escola Superior d’Art Dramàtic

Comparteix

5.5.2023

Imatge de l'espectacle Natura Morta dirigit per Joan Cusó amb alumnat de 4t d'interpretació. Imatge de Jordi Vidal

L’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l'Institut del Teatre ha publicat la informació sobre les proves d'accés de les tres especialitats, Interpretació, Escenografia i Direcció i dramatúrgia per al curs 2023-2024. Les inscripcions s’obren a finals de març i principis d’abril.

Del 27 de març al 21 d’abril es podran fer les inscripcions de l'especialitat d’Interpretació, i de l'11 d’abril al 10 de maig les de les especialitats d’Escenografia i Direcció i Dramatúrgia.

Les proves d’accés consten de 2 blocs. El bloc A es divideix en dues proves, una comuna per a totes les especialitats que es durà a terme el 27 de maig, i l’altre específica segons l’especialitat amb diversos exercicis que es farà entre els mesos de maig i juny. El bloc B consta d’una sola prova específica per a cada especialitat, amb diversos exercicis, i es durà a terme a finals del mes de juny.

Cal aprovar el bloc A per poder fer les proves del B. La prova A es qualifica amb Apte o no Apte. Els Aptes passen a la prova B i la qualificació final és de la prova B.

Podeu consultar el calendari detallat i les bases de les proves d’accés per cada especialitat en l’apartat web proves d’accés de l’ESAD

També podeu consultar aquest document amb el resum del funcionament de les proves (pdf) i aquesta presentació virtual.

D’altra banda, les portes obertes es duran a terme per especialitat al març i a l’abril. Consulteu l’apartat web portes obertes de l’ESAD.

Per més informació també podeu adreçar-vos al stand de l'Institut del Teatre al Saló de l'Ensenyament, del 5 al 19 de març, al Pavelló 1- estand 562.

Els estudis superiors d’art dramàtic

Els estudis superiors d’art dramàtic de l’Institut del Teatre s’imparteixen a l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) que atorga el títol superior en art dramàtic, corresponent al primer cicle o grau de l’espai europeu d’educació superior en tres especialitats: Interpretació, Direcció Escènica i Dramatúrgia i Escenografia.

El pla d’estudis té una durada de 4 anys acadèmics (240 crèdits ECTS) amb estudis o pràctiques en diverses escoles superiors artístiques i universitats d’Europa, dins del programa Erasmus de mobilitat interuniversitària. Els alumnes poden fer estades en pràctiques en l’àmbit de les produccions de teatre professional.

Per accedir als estudis cal superar la prova d'accés per a l’especialitat a la qual s’opti i acreditar la titulació de batxillerat. Per resoldre dubtes i ampliar informació de com accedir als estudis també pots consultar els apartats web futurs estudiants ESAD i preguntes freqüents ESAD.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x