Logo Institut del Teatre

Vadell Cubells, Francesca

Comparteix

Francesca Vadell Cubells (Manacor, 1986), és actriu llicenciada per l’Institut del Teatre de Barcelona, dramaturga i Professora Associada de Tècnica Fitzmaurice VoiceWork®. Ha ampliat els seus estudis a Londres, Itàlia i Nova York. També és gestora cultural per la UOC. Actualment combina la feina d’actriu amb la de docent a l'Institut del Teatre de Barcelona.

Cursos amb Sergi Belbel o Jorge Sánchez a la Sala Beckett completen la seva formació. Actualment participa en el Projecte Fantasmes com a actriu i dramaturga de la Sala Beckett de Barcelona, coordinat per Sergi Belbel.

Ha fundat la seva pròpia companyia Cia NaMaia. La primera obra que la Cia ha creat ha estat Codi a Nai, conjuntament amb Antònia Monroig; basada en l'obra poètica de Miquel Àngel Riera. Els secrets de l'Arxiduc i Queixalades de verd són alguns dels darrers muntatges.

S’estenen, va ser finalista del Premi de Teatre Art Jove 2016, representada al Teatre de Calvià i al Mar i Terra (Palma de Mallorca.) Ha estat interpretada a Mallorca per Mercè Sancho de la Jordana, Antònia Monroig i Francesca Vadell.

Actualment, actua a Cendres, cartografia de l’exili de Joan Tomàs Martínez, Cia La Polar i a Herència abandonada, de La Volcànica, escrita i dirigida per Lara Díez, representada al Teatre Akadèmia de Barcelona.

És membre fundadora de la companyia Retret Teatre. Els darrers muntatges han estat: Háblame de Lorca, Miguel; Dos Cafès i Sunset Park al Teatre Gaudí de Barcelona o La Magdalena o l'any dels trenta, de Lara Díez al mateix Teatre Gaudí de Barcelona.

Amb la Cia La Fornal ha actuat a La Història Robada, guanyadora del Projecte Alcover i La Cita, actualment en gira. Guanyà el Premi Bòtil 2011 juntament amb Toni Vallès i Eulàlia Bergadà amb l’obra Benaventurats, basada en la poesia de Miquel Àngel Riera

Amb Corcada Teatre, Negret de Guinea, Dir. Xavi Martínez i ha actuat en el muntatge Les llargues nits a Can Sales, Dir. Toni Galmés. Roberto Zucco a l’Institut del Teatre, Dir. Joan Fullana.


email

info.cianamaia@gmail.com

Web

http://www.cianamaia.com/

Continguts relacionats

  • Francesca Vadell

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x