Logo Institut del Teatre
L'Aleix Labara s'incorpora a IT Dansa com alumne en pràctiques al setembre de 2018.
 
Quina edat tens? 17 anys.

On has nascut? Vaig néixer a Girona, i he viscut a Sant Hilari Sacalm, un poblet petit del costat.

En quina o quines escoles de dansa t'has format? Vaig començar a una escola petitona del poble veí, a Arbúcies, després vaig seguir formant-me a l’escola de dansa Marta Bustamante, a Mataró, i finalment vaig continuar els estudis al Real Conservatorio Profesional de Danza Mariemma (Madrid), des del 2016 fins al 2018.

Per què balles? És difícil d’explicar, però ho relacionaria una mica amb el fet de poder evadir-me dels problemes i trobar-me a mi mateix. Ballo per explotar el meu interior i per sentir-me completament ple, vaig escollir la dansa per mostrar-me a mi mateix qui era, què podia arribar a aconseguir i per arribar a sentir mil i una sensacions, per formar-me com a ballarí, pero també com a persona. Ballo perquè crec que és crucial fer el que a un mateix li agrada i gaudir fent-ho, fer el que a un mateix li transmet gust i satisfacció dins seu. Quant a sentiments, ja és un tema més personal, però m’emociona ballar, fa que em mostri tal com sóc, sense capes, sense escuts i sense armadures, quan ballo m’agrada exposar-me a mi mateix i no amagar-me. Quan ballo, no penso en res més que en ser jo, i en ser feliç.

Per què has escollit IT Dansa? IT Dansa és una companyia jove que permet experimentar als joves d'una forma més professional, més exposats als escenaris i treballar material de grans companyies d’arreu del món. Vaig escollir IT Dansa sobretot per la formació i el repertori. La majoria dels meus estudis sempre han estat de dansa clàssica, m’he format bastant en aquest estil, i IT Dansa em pot proporcionar molta versatilitat quant al neoclàssic i al contemporani. Em sento molt a gust experimentant noves disciplines i buscant noves sensacions dins el meu cos. Crec que per un ballarí d’avui dia, és important cercar la versatilitat en diferents estils, i per això vaig escollir IT Dansa. Quant al repertori, és molt interessant treballar muntatges de coreògrafs mundialment reconeguts, com Alexander Ekman, Akram Khan o Ohad Naharin. Ballar peçes d’aquest nivell, no solament et forma com a ballarí, sinó que et dóna l'oportunitat de ballar coreografies que es treballen majoritàriament en companyies internacionals, i és molt bo poder gaudir d’aquest repertori en un país com Espanya i en una ciutat com Barcelona.

Quin és el teu somni (com a futur professional)? El meu somni, com el de qualsevol ballarí, és aconseguir tot el que em proposo, arribar als meus objectius, i òbviament, entrar a alguna companyia (sigui internacional o no, europea o no…). És el meu somni per poder seguir gaudint d’aquest art tant magnífic com ho és la dansa, sigui on sigui.

Continguts relacionats

  • Aleix IT Dansa 2018-2019
  • Aleix IT Dansa 2018-2019

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x