Logo Institut del Teatre

La Merel Van Heeswijk s'incorpora a IT Dansa el setembre de 2018.

Quina edat tens?
19 anys.

On has nascut? A Amstelveen, als Països Baixos.

En quina o quines escoles de dansa t'has format? Al Royal Conservatoire The Hague, the Netherlands (2009- 2018).

Per què balles? La dansa és una forma d'art molt especial. És altament físic, però els moviments estan plens d'algun tipus de narrativa i volen comunicar-nos alguna cosa. Pot ser un significat senzill, ja que el moviment forma part de la natura, però els ballarins som capaços de portar aquesta fisicalitat a un nivell completament diferent. M'agrada submergir-me i arribar a un punt on pots ser tu mateixa i expressar-te a través de la dansa. Ballant tothom és diferent i hi ha tanta força en això que ballant tots junts es crea una imatge de colors diferents. Un altre element especial de la dansa és l’execució final a l'escenari.  No és com un llibre o un dibuix que el pots corregir mentre el realitzes. Quan balles en un escenari has d’estar present, ets sents viva i és gratificant poder connectar amb altres ballarins i amb el públic mentre actues.  
 
Per què has escollit IT Dansa? ITDansa és única. En primer lloc som una companyia jove en el sentit que l'edat general  dels ballarins és entre els  19 i 23 anys. Tenim l'oportunitat de fer un repertori d'alt nivell real, a més de realitzar una gira per Europa. També tenim l’oportunitat de treballar amb grans i inspiradores, a banda de la Nora, la Mathilde i la directora Catherine Allard.

Però, a més de tot això, crec que el que és especial d’ IT Dansa és que estan creant artistes, no només ballarins. Em sembla que es posa molt èmfasi en la vessant artística de cada persona i que l’ambient a la companyia és molt estimulant per al creixement tant personal com artístic.

Quin és el teu somni (com a futur professional)? Espero estar en un lloc on em senti inspirada i que, com a ballarina, pugui comunicar-me amb el públic i sigui capaç de compartir alguna cosa amb ell. Vull estar en un lloc on pugui treballar amb persones inspiradores i  en reptes o creacions desafiants. Espero tenir l’oportunitat de poder compartir-ho amb molts públics i en molts llocs diferents.

Continguts relacionats

  • Merel IT Dansa 2018-2019
  • Merel IT Dansa 2018-2019

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x