Logo Institut del Teatre

“Això ja ho he viscut”, de J.B Priestley, nou títol de la col·lecció Dramaticles

Comparteix

13.6.2019

Això ja ho he viscut

La col·lecció de textos teatrals Dramaticles, editada per l’editorial Comanegra i l’Institut del Teatre, publica “Això ja ho he viscut” de J. B Priestley  amb traducció de Martí Gallén, pròleg de Jordi Vilaró i introducció de Sergi Belbel.

El nou títol coincideix amb l’estrena teatral d’aquesta obra el 12 de juny a la Biblioteca de Catalunya per part de la cia La Perla 29, sota la direcció de Sergi Belbel i amb Míriam Alamany, Jordi Banacolocha, Sílvia Bel, Roc Esquius, Carles Martínez  i Lluís Soler en el repartiment.

L’acció transcorre en un entorn rural, un petit hotel idíl·lic al nord d’Inglaterra. Els hostes de la pensió reben un anunci inesperat per part del misteriós doctor Görtler, que els adverteix que aquell serà l’escenari d’una terrible desgràcia en un futur immediat perquè ell ja ho ha viscut. A partir d’aleshores els personatges es debaten entre l’acceptació de la tragèdia i les ànsies desesperades per canviar el futur, i comencen a tenir la sensació que allò ja ho han viscut anteriorment.

Aquest text forma part de la trilogia del temps que va escriure Priestley. L’autor parteix de l’experiència del déjà vu per explorar la concepció no lineal del temps i els somnis premonitoris, un dels motius més recurrents del conjunt de la seva obra.

John Boynton Priestley (Manningham, 1894 - Stratfordupon- Avon, 1984) és un dels escriptors britànics més prolífics i compromesos. Dramaturg, novel·lista, crític i assagista, va començar la seva carrera escrivint articles a diaris locals i, després de la Primera Guerra Mundial, va convertir-se en un autor d’èxit gràcies a les seves primeres novel·les. Als anys trenta, l’exploració del vessant dramatúrgic li va valer la fama mundial amb una sèrie d’obres dedicades a la reflexió sobre el temps, com El temps i els Conway, Això ja ho he viscut i Truca un inspector. Durant la Segona Guerra Mundial, va ser locutor de ràdio i va obtenir una gran popularitat amb discursos caracteritzats per un marcat accent social fins a convertir-se en un dels intel·lectuals més compromesos del país.

“Això ja ho he viscut” es podrà veure a la Biblioteca de Catalunya fins el 14 de juliol.

Podeu adquirir la publicació a la llibreria de la Diputació de Barcelona, a la web de l’editoral Comanegra i també a la biblioteca de l’Institut del Teatre.

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

Carregant...
x