Logo Institut del Teatre

«L'ofici de dirigir: manual per al teatre», de Katie Mitchell

Comparteix

29.11.2018

P1370280 - Còpia.JPG

«Em va transmetre per primera vegada una visió completa i sistemàtica de la feina [...]. En aquest sentit, el llibre sencer representa per a mi un veritable elogi de la claredat.»

–Carlota Subirós

L'ofici de dirigir, de Katie Mitchell, és un manual de direcció teatral que s'ha convertit en una referència indispensable als països anglosaxons. Mitchell hi aporta unes pautes detallades i clares per al treball amb els actors, els diversos equips tècnics o el propi text dramàtic, a fi de generar un llenguatge escènic propi. Hi aborda temes com saber reconèixer les idees del text, el pas de la lectura dramatitzada a l'escenari, les improvisacions, les regles bàsiques per als actors o com fer balanç després d'una funció. 
Per la seva manifesta voluntat didàctica ‒amb nombrosos resums, llistes i destacats‒, el llibre és útil per a tothom que s'interessi pels processos de l'ofici teatral, tant des del punt de vista de la direcció com de la interpretació.

 

Katie Mitchell va néixer a Reading (Anglaterra) el 1964. La seva carrera professional va començar a la Royal Shakespeare Company com a assistent de direcció; després va estar vinculada al Royal Court Theatre i al National Theatre. Ha dirigit obres per a les companyies de teatre i òpera més prestigioses a la Gran Bretanya i, també, a Dinamarca, Alemanya, França o Itàlia.

Diu Carlota Subirós al pròleg «arreu és reconeguda pel seu poderós domini dels recursos de la posada en escena, per la intensitat del treball immersiu que proposa als seus actors i actrius, pel compromís ideològic amb els materials que tria, per la radicalitat amb què persegueix la seva visió, per la hibridació entre el llenguatge teatral i el cinematogràfic que ha desenvolupat en la darrera dècada, i en definitiva per l’inequívoc segell personal d’exigència i qualitat que imprimeix a tota la seva feina».


Continguts relacionats

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x