Logo Institut del Teatre

Aquest estiu, omple la maleta de llibres d’arts escèniques

Comparteix

24.7.2023

Llibres estiu 2023 d'arts escèniques

Les vacances d’estiu són un bon moment per desconnectar llegint, aprofitant les hores per posar-se al dia amb lectures pendents. Per això recordem les darreres publicacions que hem editat aquest any i que no poden faltar a la maleta o bossa de la platja.

Comencem amb el darrer títol de la col·lecció 'Paragrafies', que coeditem amb Mercat de les Flors i editorial Comanegra. Es tracta d’En aquest món hi ha d’haver de tot al voltant de l’univers creatiu del ballarí, coreògraf i docent de l’Institut del Teatre, Andrés Corchero, que al Japó va apendre dels mestres Min Tanaka i Kazuo Ohno i que ha deixat una empremta inesborrable en la cultura coreogràfica del nostre país. La publicació està editada en català i en castellà. 

També dins la col·lecció 'Dramaticles' coeditada amb l’editorial Comanegra, a finals de l’any passat es va publicar qualsevol i tara dues obres de debbie tucker green, una de les veus més rellevants i innovadores de la dramatúrgia britànica actual amb traducció de Sadurní Vergés i pròleg de Denise Duncan.

Dins la col·lecció ‘Materials Pedagògics’ de l’Institut del Teatre, s’ha publicat Veure-hi amb el cos. Perspectives fenomenològiques de l'anàlisi i la pràctica de les realitzacions teatrals escrit per la professora de l’Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD) i directora escènica Christina Schmutz i el director escènic Frithwin Wagner-Lippok que mostra a partir de tres exemples de realitzacions teatrals, de quina manera el pensament fenomenològic pot fecundar la reflexió a l'entorn del teatre i dins del teatre.

També a la mateixa col·lecció s’ha publicat, en català i també en castellà, el volum El Mètode Flamenc Empíric del ballarí, coreògraf i professor del Conservatori Superior de Dansa (CSD) i del Conservatori Professional de Dansa (CPD) Juan Carlos Lérida. El llibre recull informació sobre el Mètode Flamenc Empíric, denominació encunyada per Lérida per designar la seva metodologia i alhora oferir reflexions i recursos per a la pedagogia, la creació i la improvisació coreogràfica des del flamenc.

L’Institut del Teatre i l’editorial Artezblai han publicat Clown: con narices y a lo loco. Un viaje pedagógico al terreno del payaso, de l’exprofessor de l’ESAD i expert en mim i pantomima Cristian Atanasiu. L’obra aplega tota una sèrie d’experiències docents al voltant de l’art del pallasso, i alhora aprofundeix en l’essència dels artistes que, amagats generalment al darrera d’un nas vermell, fan servir la comicitat i l’exaltació del ridícul per evidenciar les nostres debilitats i absurditats.

Continuant amb les coedicions, Arola Editors i l’Institut del Teatre han publicat El Paral·lel fent país d’Eduard Molner on analitza la vida escènica de l’avinguda del Paral·lel de principis del segle XX, i concretament entre els anys 1894 i 1936.

En l’apartat de patrocinis, s’han publicat els volums Teatre nu 1990-2020, d’Albert Mestres i Teatre Maleït I, de Tennessee Williams. En el primer, l’escriptor, traductor i director d’escena Albert Mestres recull la seva extensa i prolífica dramatúrgia en un volum editat per Rema12 amb pròleg de Francesc Foguet.

El llibre de Tennesse Williams, editat per Prometeu Edicions, és una edició bilingüe anglès – català amb pròleg de Jordi Vilaró i traducció del dramaturg i professor de ESAD Marc Rosich, que recull els textos Camino Real i La davallada d’Orfeu dues obres que s’allunyen del cànon habitual de Williams, dels melodrames que el van fer famós.

Trobareu totes les publicacions a la llibreria de la Diputació de Barcelona, a les pàgines web de les editorials i a les llibreries. També a la nostra biblioteca.


Continguts relacionats

  • Llibres d'arts escèniques publicats per l'IT. 2023

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x