Logo Institut del Teatre

L'ofici de dirigir: manual per al teatre

Comparteix
Autor/s: Mitchell, Katie
Altres autor/s: Hytner, Nicholas [prefaci]; Subirós, Carlota [traducció]
Editorial/s: Angle Editorial / Institut del Teatre (Diputació de Barcelona)
Col·lecció: Assaig obert ; 1
Lloc: Barcelona
Any: 2018
Suport: Paper
Enquadernació: Rústica
Pàgines: 349
Alçada i amplada: 22 x 14 cm
Idioma/es: Català
Dipòsit legal: B 5443-2010
ISBN: 978-84-9803-864-4
Descripció

L'ofici de dirigir, de Katie Mitchell, és un manual de direcció teatral que s'ha convertit en una referència indispensable als països anglosaxons. Mitchell hi aporta unes pautes detallades i clares per al treball amb els actors, els diversos equips tècnics o el propi text dramàtic, a fi de generar un llenguatge escènic propi. Hi aborda temes com saber reconèixer les idees del text, el pas de la lectura dramatitzada a l'escenari, les improvisacions, les regles bàsiques per als actors o com fer balanç després d'una funció. 
Per la seva manifesta voluntat didàctica ‒amb nombrosos resums, llistes i destacats‒, el llibre és útil per a tothom que s'interessi pels processos de l'ofici teatral, tant des del punt de vista de la direcció com de la interpretació.

«Em va transmetre per primera vegada una visió completa i sistemàtica de la feina […]. En aquest sentit, el llibre sencer representa per a mi un veritable elogi de la claredat.»

–Carlota Subirós

Katie Mitchell va néixer a Reading (Anglaterra) el 1964. La seva carrera professional va començar a la Royal Shakespeare Company com a assistent de direcció; després va estar vinculada al Royal Court Theatre i al National Theatre. Ha dirigit obres per a les companyies de teatre i òpera més prestigioses a la Gran Bretanya i, també, a Dinamarca, Alemanya, França o Itàlia.

Diu Carlota Subirós al pròleg «arreu és reconeguda pel seu poderós domini dels recursos de la posada en escena, per la intensitat del treball immersiu que proposa als seus actors i actrius, pel compromís ideològic amb els materials que tria, per la radicalitat amb què persegueix la seva visió, per la hibridació entre el llenguatge teatral i el cinematogràfic que ha desenvolupat en la darrera dècada, i en definitiva per l’inequívoc segell personal d’exigència i qualitat que imprimeix a tota la seva feina».


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x