Logo Institut del Teatre

ESAD. "No hi ha bosc a Sarajevo" Direcció i dramatúrgia Begoña Moral (Obert al públic)

Comparteix

Del 14.5.2016 al 15.5.2016

No hi ha bosc a Sarajevo. De Begoña Moral

Els propers dissabte 14 i diumenge 15 de maig, Begoña Moral, alumna de 4rt de direcció i dramatúrgia de l'ESAD, presenta No hi ha bosc a Sarajevo.

Un franctirador serbi busca retrobar-se amb una dona bòsnia a qui va estimar abans de l’inici de la guerra. Ens trobem a la guerra de Bòsnia de 1992. Estem a la ciutat assetjada de Sarajevo, on ningú pot entrar ni sortir i on morir és més fàcil que sobreviure.

Cap dels dos amants pot ser el mateix ara que la mort els envolta. Existeix alguna part de la seva humanitat perduda, com a víctimes o botxins, que puguin recuperar en retrobar-se? Tornaran a trobar-se de nou? Al seu voltant, un soldat de l’ ONU i un corresponsal de premsa es converteixen en testimonis i protagonistes al mateix temps, del terror de la guerra. Allà hi plou cendra constantment, i aquí, a Barcelona, assistim a les olimpíades, impassibles a la guerra.

Direcció i dramatúrgia:
Begoña Moral

Traducció:
Roger Batalla

Intèrprets:
Albert Bassas, Roger Batalla, Xavier Grivé, Andrea Martínez, Guillem Motos, Pol Para, Núria Rocamora, Carol Rovira i Laura Tamayo.

Ajudant direcció:
Mertixell Rodríguez

Disseny d’escenografia i d’il·luminació:
Aina Vergés

Disseny de vestuari:
Marc Udina

Disseny de projeccions:
Marc Salicrú i Raquel Ibort

Disseny de l’espai sonor:
Manuel Pajuelo

Arranjaments musicals:
Carol Rovira

Assessoria de moviment:
Igone López

Producció:
Laia Flap

Tutora:
Carlota Subirós

Tècnic de llums:
Carlos Lucena

Tècnics de so:
Toni Suñé i Melanie Garcia

Tècnica de maquinària:
Vilma López

Agraïments:
A todos los profesores de esta casa y en especial a Magda Puyo, Txiki Berraondo, Roberto Romei, Enric Nolla y Carles Batlle por enseñarme, desde diferentes ángulos, de qué trata este oficio tan bonito y complejo. A todos los que tuvieron algo que ver con la gestación de este texto: a  Joan Casas por regalarme la idea del bosque, de nuevo a Enric Nolla por su estímulo y confianza,  a los compañeros de Prácticas de escritura III, por sus comentarios y sugerencias. A Muntsa Alcáñiz por ser la primera voz de mi Mujer de ceniza y a Mima Riera por ser la primera voz de la Prensa. A los que han tenido que ver con su concreción en la escena: A mi tutora, Carlota Subirós, porque así es un gusto trabajar. A Sílvia Ferrando, Andrés Corchero y Jordi Fondevila por sus reflexiones. A las Paradisas 99 porque esto sea sólo el principio y, en especial, a Meritxell Rodríguez por ser una súper ayudante de dirección.  A los intérpretes, a los reincidentes y a los que han trabajado conmigo por primera vez , por asumir el riesgo que eso comporta, por ser valientes frente a la extrañeza. Para mí ya sois familia. A Igone, por todo, todo, todo, por hacer las cosas tan fáciles. A mi adorado equipo técnico, por reincidir y porque siempre intentan bajar a la realidad más tangible mis locuras. A Mercè Aregall yi Mònica Navarro por facilitarme las cosas. A Ana, Cristian y todos los demás compañeros de recepción  por estar siempre ahí. A mis compañeros de promoción, tanto a los supercangaroos como a la Promo 99, en general... Son demasiados momentos juntos como para no dejar huella profunda en mí.

A mis padres, a mi hermana, a Isla, a mi compañero de vida, Manuel  y a mi preciosa niña, Carmela.

Funcions
Dissabte 14 de maig, a les 20h
Diumenge 15 de maig, a les 18.30h

Entrada gratuïta
Condicionada a l'aforament de la sala. Màxim dues localitats per persona. Recollida d'entrades a la taquilla del teatre des de dues hores abans de l'espectacle.

Teatre Estudi
Pl. Margarida Xirgu, s/n. 08004 Barcelona
Tel. 932 273 919. Atenció telefònica d'11 a 14 h
teatres.it@institutdelteatre.cat

Escola Superior d'Art Dramàtic, ESAD
Especialitat de Direcció escènica i Dramatúrgia


Continguts relacionats

  • ESAD presenta NO HI HA BOSC A SARAJEVO de Begoña Moral

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x