Logo Institut del Teatre

Presentació de l’antologia «Dramatúrgia finlandesa contemporània»

Comparteix

22.6.2022

Dramatúrgia finlandesa contemporània

La publicació «Dramatúrgia finlandesa contemporània» forma part de la col·lecció de textos teatrals «Dramaticles», que edita l’Institut del Teatre juntament amb l’editorial Comanegra.

L'acte de presentació del volum inclourà unes paraules sobre el projecte a càrrec d'Eeva Bergroth i Riikka Laakso.

A continuació hi haurà una lectura dramatitzada basada en textos de l’antologia, dirigida per Saara Turunen, amb Marta Ossó, Maria Pau Pigem i Carla Torres.

 

El desig, el poder o el rol de la ficció són alguns dels eixos temàtics que recorren aquest conjunt de sis textos, seleccionats amb una mirada feminista, que recull l’obra: Play Rape, d’Anna Paavilainen; El fantasma de la normalitat, de Saara Turunen; Fail. Representació fallida, de Noora Dadu; Una altra cosa, de Milja Sarkola; qualsevol de nosaltres. documental, d’E. L. Karhu, i Mare lesbiana, de Heini Junkkaala.

Les obres que reuneix aquesta antologia, escrites i representades a Finlàndia al llarg del segle XXI, fan d’altaveu d’un seguit de fenòmens importants per al país, que precisament el teatre ha ajudat a fer visibles.

El llibre compta amb un pròleg de Maria Säkö i amb traduccions de Riikka Laakso, Meritxell Lucini, Luisa Gutiérrez Ruiz, Martina Cabanas Collell, Emma Claret Pyrhönen, Albert Herranz, Laura Pascual Antón i Laia Alsina Ferrer.

Trobareu més informació sobre l’antologia a les pàgines de Comanegra Dramatúrgia finlandesa contemporània i l’Institut del Teatre.


Horari
18 h


Preu
Entrada lliure. Confirmeu la vostra assistència a borrasmm@institutdelteatre.cat abans del 15 de juny


Ubicació

Sala Beckett


Adreça
c/ de Pere IV, 228-232
08005 Barcelona


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x