Logo Institut del Teatre

CSD. «Mòviti fermu!» de Raffaella Crapio

Comparteix

5.4.2019

Re-Mou-Te 2018

Peça resultant del projecte Re-Mou-te, organitzat per l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) i amb la col·laboració de l'Institut del Teatre. 

En aquesta quarta edició s’ha treballat al voltant de la peça  «... de san vito» de la cia. Raravis, formada per Andrés Corchero i Rosa Muñoz i que es va estrenar al Mercat de les Flors l’any 2007. El coreògraf Andrés Corchero és professor de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l'Institut del Teatre des de 1998, amb assignatures de moviment, interpretació i Body Weather. 

El resultat de la revisió d’aquesta coreografia ha estat «Mòviti fermu!», (mou-te estant quiet!), peça que la ballarina i coreògrafa Raffaella Crapio ha creat inspirant-se en el llibre d'Ernesto De Martino «La terra del rimorso», en el que es planteja la coexistència del ball de Sant Vito com a estat i com a malaltia. 

Crapio, graduada del Conservatori Superior de Dansa (CSD) de l'Institut del Teatre, senyala que, antigament, eren molts els factors estressants, tals com la pubertat, el tema de l'eros cohibit, la religió, la frustració inconscient dels éssers humans, malenconia i opressió i l'única solució possible era aquesta forma d'exorcisme coreutico-musical capaç de sanar cos i ànima. Avui dia la situació no ha variat, l'ansietat per tenir un estatus social elevat, la manca de democràcia, la dictadura de l'aparença, la cadena perpètua a què ens hem autocondemnat amb les xarxes socials, la cultura del fer i el domini de l'ego són alguns dels detonants del ball de Sant Vito actual. Mòviti fermu! (mou-te estant quiet!) és la condemna que pretenen que complim per haver nascut tots plorant per inadequats, fracassats i pecadors. Ballar fins a l'extrem com a única solució, com a ritual virtuosament sagrat i pervertidament terrenal.

El programa també comptarà amb un fragment de la peça original, dirigit per Andrés Corchero i interpretat per alumnes del  Conservatori Superior de Dansa de l'Institut del Teatre

Com a colofó final es farà un col·loqui, conduït per Cèsar Compte, gerent de l'APdC, on tant Crapio com Corchero, així com els ballarins i ballarines de les dues peces, parlaran del procés de creació i de treball dels dos projectes. 

«Mòviti fermu!», es podrà veure el dijous 4 d'abril a les 20.30h a La Caldera Les Corts i el divendres 5 d'abril al Teatre Estudi de l'Institut del Teatre dins del cicle CreaDansa.


Horari
20h


Preu
Entrada gratuïta. Cal recollir l'entrada des de dues hores abans de l'espectacle a taquilla.


Ubicació

Ubicació
Teatre Estudi


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x