Logo Institut del Teatre

1.3.2019

Tiresias

TIRESIAS és la part pràctica del treball final dels alumnes d'interpretació Joan Llobera, Montse Fabré i Arnau Redorta de l'ESAD. 

Consta de dues parts: 

  • part I a les 17h (135’): “childhood+womanhood+manhood”
  • part II a les 19.30h (47’): “Blind profit”
     

Fitxa:
amb Joan Llobera, Montse Fabré, Arnau Redorta
paraules, Kate Tempest
vestuari, Patricia Albizu+ Alejandra Lorenzo
imatge, Sudeep Dwivedi
imatge+arxiu, Sudeep Dwivedi
vídeos promo+arxiu, Bori Mo

tutor, Moreno Bernardi

Sinopsi:

TIRESIAS neix a partir del poemari “Hold your own” de Kate Tempest. Els 3 intèrprets coincidiren amb Moreno Bernardi a la pràctica de recerca de quart curs de teatre físic de l'Escola Superior d'Art Dramàtic de l'Institut del Teatre el curs 2017-2018.
En aquell moment desenvoluparen una primera investigació que avui ha esdevingut estudi personal i individual de cadascun d'ells. 
Després de 5 mesos d'experimentació per mantenir ferm i viu el treball anterior, el setembre de 2018 decideixen concretar una proposta escènica per unir les 3 recerques i que alhora esdevingui dramatúrgia comuna per a una composició individual: una proposta escènica contemporània al voltant del mite de Tirèsies, amb una clara reflexió estètica respecte la solitud, la convivència, el discurs actiu, el so de la paraula, l'atenció i les visions: les de l' “altre” i la del propi reflex en l' “altre”.
De la mateixa manera que el poemari de Kate Tempest s'estructura: Tiresias - childhood, womanhood, manhood, Blind profit, els intèrprets van proposar un primer estudi (Tunnel Vision) conjuntament amb Ricardo Castro i Oscar Fabrés (alumnes ESAD) el 2018 al voltant de Tirèsies. 
Ara, amb TIRESIAS, proposen una primera part on Childhood (Montse Fabré) Womanhood (Arnau Redorta) i Manhood (Joan Llobera) manifesten, amb el mateix ordre, la seva identitat mentre que els altres dos veuen i escolten el que ha estat i/o el que serà, i una segona part (Blind profit) on les 3 identitats conviuen en el mateix espai temporal, fent del do de Tirèsies una visió per als altres o una herència per una altra visió posible. 


Kate Tempest és una poeta, dramaturga i cantant anglesa, nascuda a Londres el 1985. Considerada actualment una de les veus poètiques més importants de la llengua anglesa, destaca com a intèrpret d'spoken word i rap. Ha publicat diversos discs i llibres de poesia, teatre i novel·la. 
A partir del seu darrer poemari "Hold your own" (2014) neix el present treball final de grau, TIRESIAS.

Les defenses orals dels projectes de recerca tindran lloc el dia 25 de març a partir de les 16h, a l'aula P3.S1 (entrada lliure):

  • “De l'espai construït al cos poètic” [Joan Llobera]
  • “Esteles del moviment: de la seva permanència a la composició física” [Montse Fabré]
  • “Influència circular: la connexió permanent en el temps de la paraula” [Arnau Redorta] 

Tutor: Moreno Bernardi.
Tribunal: Neus Ferandez, Joan Alavedra, Albert Boronat.


Horari
part I a les 17h (135’): “childhood+womanhood+manhood”

part II a les 19.30h (47’): “Blind profit”

Es pot asistir a la primera part, a la segona part o a ambdues.


Preu
Entrada gratuïta. Per a qualsevol de les 3 opcions cal recollir les entrades a taquilla de 15h a 17h el mateix dia de la funció. Un cop començada no es podrà entrar a la sala.


Ubicació

Ubicació
Teatre Estudi


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x