Logo Institut del Teatre

RE-MOU-TE. Estrena de PELEGRINS

Comparteix

27.10.2017

Banner re-mou-te

Podríem pensar que, l'any 1988, Guillermina Coll va rebre el seu Re-mou-te particular: reinterpretar (sota mirada de la dansa) El Llibre Vermell de Montserrat. Així creà El Llibre Vermell, una peça de la Companyia DART en col·laboració amb l'Esbart de Rubí, l'Escolania de Montserrat i música original de Xavier Benguerel, estrenat al Liceu. Pelegrins busca l'essència d'aquest projecte original i el reinterpreta sota una mirada multidisciplinària, amb la dansa com a eix conductor. De la mateixa manera que va fer la Guillermina, hem agafat El Llibre Vermell de Montserrat per extreure'n inspiració temàtica (la figura del pelegrí, l'espiritualitat, la dona i la mort) i artística (textos referents a l'univers, el cercle, la festivitat, l'Ars Nova o composicions musicals i coreogràfiques). Posem també al centre a la Guillermina com a creadora: persona dedicada a la dansa. Busquem fer un homenatge al dia a dia de qui, a través de les seves inquietuds, voluntats i pràctiques en primera persona, materialitzen la seva vida i n'aprenen, s'hi comprometen i s'hi endinsen. D'El Llibre Vermell de Guillermina Coll, sobretot en recollim la valentia, l'estètica, les formes i l'entendre que, com qualsevol camí de pelegrinatge, el paisatge (i la seva bellesa) sempre estan vius i en moviment. Per tant, la peça resultant és inevitablement un misteri per a tothom. 

Text de Miquel Barcelona

Miquel Barcelona

1983. Membre fundador de nunArt Creacions Contemporànies. De trajectòria multidisciplinar, té més de 15 anys d'experiència professional en el món de la dansai les arts escèniques, de la que en destaquen directors, coreògrafs i companyscom Carolyn Carlson, Juan Kruz de gario Esnaola, Raffaelle Giovanola, Dario Fo, Àlex Rigola, Qars Teatre, Cobosmika, entre molts d'altres. 

Des del setembre de 2012, és resident estable de nunArt Guinardó juntament amb Laura Vilar. Des d'aleshores, en destaquen creacions com: el duo La vida era, la peça de grup El Banquet i el recentment estrenat solo Frontera

 

Idea original: Miquel Barcelona

Assistència coreogràfica: Ona Mestre

Creació i Interprets: Miquel Barcelona, Oriol Mula, David Nóvoa i Laia Santanach

Imatge: Ignasi Castañé

Fotografia: Clara Bes

Llums: Jordi Berch

 


Horari
Inici de l'acte 20:30h


Preu
Gratuït per a socis i sòcies de l'APdC i de SGAE
Entrada general: 12€
Entrada reduïda (carnet de Biblioteques, alumnes Institut del Teatre, aturats i jubilats): 10€
Amics de La Caldera i Amics de la Dansa: 8€


Ubicació

La Caldera Les Corts


Adreça
Carrer d'Eugeni d'Ors 12
08028 Barcelona


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x