Logo Institut del Teatre

Del 5.7.2017 al 20.7.2017

Amb els graduats de l'ESAD d'interpretació Mar Pawlowsky, Eric Balbàs, Marc Ribera i  Maria Hernández i graduats escenògrafs, il·luminadors i vestuari: Laura Clos (Closca) Marc Salicrú i Carlota Ricart a l'Off Villarroel.

SACRIFICI ens parla del Nil, un prometedor pintor jove que està vivint un punt d’inflexió en la seva vida i que s’està plantejant com ha de ser el seu futur.

Dubta entre una vida convencional amb la seva novia Lara i feines de supervivència, o deixar-ho tot per dedicar-se plenament a la pintura.

La Lara ens parla d’aquesta majoria silenciosa que vol treballar per viure feliçment. Mai sortirà al diari per haver fet res extraordinari, malgrat tenir un discurs extraordinàriament lúcid. Pensa que la poètica es troba en viure senzillament i no perseguir somnis impossibles.

El retorn del Marc, un amic de tota la vida que admira l’obra i el talent del Nil, i l’aparició de la Mia, una sensual cambrera disposada a fer el que sigui per triomfar en el món del Rock&Roll, provocaran un seguit de canvis en la vida del Nil, que ell no serà capaç de controlar. 

SACRIFICI posa sobre la taula la dicotomia entre la vida que t'agradaria viure i aquella que has de viure si has nascut amb un talent: que tant t'engorjola com t'alimenta. Exposa l'ambició com una arma de doble fil i proposa una reflexió sobre l'amistat i els seus límits.

  

NOTA DEL DIRECTOR 

A vegades confonem l’admiració amb l’amistat.

A vegades creiem que ens hem enamorat d’una persona, quan en realitat el que ens enamora és allò que fa, allò que representa.

Potser perquè té aquell do que voldríem tenir nosaltres, i no tenim per molt que ens hi esforcem. Ens emmirallem i ens fasci¬nem amb les persones que nosaltres voldríem ser.

I, a vegades, això fa que els jutgem massa durament: Quan es desvien del camí que nosaltres creiem que han de seguir, quan no aprofiten tot el potencial que tenen, quan creiem que s’estan equivocant.

I, a vegades, decidim actuar perquè això no passi, perquè vegin el seu error i rectifiquin, i facin el que nosaltres estem convençuts que estan obligats a fer.

Encara que no ho vulguin.

Perquè potser ells també voldrien ser un altre, i portar una altra vida, i allò d’ells que tant ens agrada a nosaltres, els hi ho impedeix.

Però és difícil entendre que algú no vulgui viure la vida que a tu t’agradaria tenir. Sobretot si aporten bellesa i felicitat amb el seu art i coneixement.

I, només a vegades, allà hi ha un “amic” disposat a fer el que calgui perquè no t’equivoquis. Perquè, en el fons, això és el que fa un bon amic, no?

 Sergi Pompermayer.

  

FITXA ARTÍSTICA

Direcció: Sergi Pompermayer
amb Eric Balbàs, Maria Hernández, Mar Pawlowsky i Marc Ribera.

Ajudant de direcció: Anna Serrano i Clara Mata

Escenògrafs: Clara Clos “Closca” i Sergi Corbera
Il·luminador: Marc Salicrú
Vestuari: Carlota Ricart
Disseny de so: Mar Orfila
Fotos del espectacle: Clàudia Serrahima
Disseny gráfic: Eric Balbàs
Ajudant de producció: Clara Mata

Una producció de Mola Produccions, El Eje i La Brutal amb el suport de CC Can Felipa.

Duració del espectacle: 1h 20min

Agraïments: Albert Roig i Laura Gil, Roger Vilà, Joan Delgado, Pep Duran, Nina Pawlowsky, Carmen Machi, Felix Pons, Mireia Aixalà, Anabel Labrador, Gerard Vidal, Aïda Bellet, Carles Castaño, Xavi Lázaro, i Víctor.

Informació i compra d'entrades en aquest enllaç

CARTELLERA IT és un recull informatiu dels espectacles externs en els quals prenen part professors, alumnes o graduats recents de l’Institut del Teatre. Programació a sales independents de l'Institut del Teatre.
Si esteu interessats en difondre algun espectacle envieu la informació a: comunicacio@institutdelteatre.cat 


Horari
23h , dilluns 10 de juliol a les 21h


Preu
18€


Ubicació

La Villarroel


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x