Logo Institut del Teatre

CARTELLERA IT. El Tigre de Yuzu. La història de Ferran Adrià i el Mibu al GREC

Comparteix

Del 3.7.2017 al 5.7.2017

Amb els graduats de l'ESAD Júlia Santacana, Bàrbara Roig i Xavier Frau (interpretació) i Sílvia Navarro (dramatúrgia) al Mercat de les Flors dins el GREC Festival de Barcelona. 

SINOPSI

L'any 2002, en el punt àlgid de la seva trajectòria, Ferran Adrià constata com, en el seu restaurant elBulli, l'alt rendiment en la producció mata a poc a poc la creativitat. Mentrestant, al seu restaurant de Tòquio, el Mibu, Hiroyoshi Ishida i la seva dona, Tomiko, segueixen practicant la cuina tradicional kaiseki, erigint-se en els paladins de la tradició culinària japonesa. Cada cop són menys els amants d'aquesta cuina en una ciutat com Tòquio, on es viu a un ritme de vertigen. Hi haurà algú –es pregunta la senyora Ishida– capaç de fer conèixer al món aquesta tradició gastronòmica? La resposta a la pregunta arribarà durant un viatge de Ferran Adrià al país nipó, quan el cuiner tasti les creacions del seu homòleg japonès. Aquesta trobada marcarà un canvi profund en els dos prestigiosos cuiners.

Vuit actors i actrius s'encarreguen d'explicar una història que té música de Pep Sala i una escenografia que reinterpreta els llocs on va succeir la història real. Mitjançant el videoart, la música i tot d'efectes visuals i sonors, l'espectacle crea una atmosfera plena de màgia que posa a dialogar la tradició i la modernitat. La història parteix de la relació entre Adrià i Ishida per investigar la trobada (tant la de dos genis de la cuina com la mateixa trobada entre actors i públic) com a espurna de la creativitat.

Un espectacle per als sentits que signa, amb les benediccions d'Adrià i Ishida, una companyia creada el 2014 pels actors Isaac Lázaro i Roger Zanuy: Kaiseki Teatre.

FITXA ARTÍSTICA

Autoria: Kaiseki Teatre (Isaac Lázaro, Roger Zanuy)
Direcció: Roger Julià
Dramatúrgia: Roger Julià, Silvia Navarro
Interpretació: Xavier Frau, Andy Fukutome, Akemi Goto, Isaac Lázaro, Bàrbara Roig, Júlia Santacana, William Yazaki, Roger Zanuy
Escenografia i il·luminació: CUBE. Maria de la Cámara, Gabriel Paré
Vestuari: Núria Cardoner
Composició i direcció musical: Pep Sala
Moviment: Maite Marcos
Disseny del so: Carles Puntí
Traducció al japonès: Akiko Yamada
Shôdo i sumi-e (cal·ligrafia japonesa i dibuix): Mitsuru Nagata
Entrenament actoral: Elena Fortuny
Ajudantia de producció: Miriam Mantolan, Akiko Yamada

Més informació en aquest enllaç

CARTELLERA IT és un recull informatiu dels espectacles externs en els quals prenen part professors, alumnes o graduats recents de l’Institut del Teatre. Programació a sales independents de l'Institut del Teatre.
Si esteu interessats en difondre algun espectacle envieu la informació a: comunicacio@institutdelteatre.cat 

 


Horari
21.30h


Preu
18€


Ubicació

Mercat de les Flors


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x