Logo Institut del Teatre

La Nit dels Museus a l'Institut del Teatre 2016

Comparteix

21.5.2016

Solos it dansa 6 la nit dels museus 2014 foto jordi parra

Programa d'activitats (cliqueu damunt de cada tipologia):

Exposicions     Visites Guiades     Tallers Familiars      Actuacions

EXPOSICIONS

La Memòria de les Arts Efímeres Sala d’exposicions

El Museu de les Arts Escèniques recupera un petit espai permanent i exposa obra original. El visitant gaudirà d’un viatge en el temps a través de l’espai transformador de l’escena teatral i farà un passeig al voltant dels minuts màgics de l’espectacle. L’exposició és un recorregut per moments del passat, dels quals ja no tenim el gest però conservem telons de fons, vestuari, maquetes i textos.

Les Arts Escèniques al Paral·lel de principis de segle Vestíbul del teatre estudi

Un petit recorregut visual pels diferents gèneres representats als teatres del Paral·lel de principis del segle XX, de gran atracció popular i concorreguts per totes les classes socials.

Tot passejant per mons de ficció

Recorregut per les aules i els tallers d'Escenografia que, de sobte, han pres vida... Espais que ens obren la porta al món de ficció, i ens permeten viure l'emoció de ser protagonistes. Una experiència per a tots els públics on hi trobareu diverses instal·lacions i propostes escenogràfiques i dramàtiques realitzades pels alumnes de les especialitats d'Escenografia i de Direcció i Dramatúrgia de l'ESAD. També hi participaran els alumnes del Conservatori Professional de Dansa amb accions coreogràfiques i els alumnes de l'escola de tècnics ESTAE amb una escultura cinètica amb tractament de llum i so. 

Visita lliure de 19 h a 24 h, accés des del vestíbul principal. 

Tot recordant Rosa Novell A càrrec d'Estanis Aboal, graduat d'Escenografia de l'ESAD

Recordem la gran actriu Rosa Novell, amb una instal·lació feta a partir de l'arxiu personal de l'actriu que ha rebut el MAE.

VISITES GUIADES

*AVÍS: Exhaurides les places disponibles.

Visita guiada a l’exposició i a la reserva

Visitar l’exposició “La Memòria de les Arts Efímeres” amb una explicació detallada i poder descobrir la reserva del museu, on s’emmagatzemen fons personals, vestuaris, titelles, textos, i tots els elements que guardem de la història escènica.
Visites guiades a l’exposició, de 20h a 22.30h, cada 30 minuts. Grups de 10 persones.

TALLERS FAMILIARS

*AVÍS: Exhaurides les places disponibles als tallers.

Taller familiar de teatre corporal A càrrec del professor Stephane Levy

Una proposta que permetrà conèixer el cos, jugar amb ell i entrar en l’apassionant món de la imaginació. Orientat a infants entre 6 i 10 anys. 10 parelles (1 adult i 1 infant).

De 19.15 h a 20.15 h a l’aula P0.D3

Taller de construcció de teatrins A càrrec de la professora d’Elisabet Castells

Vine a construir la maqueta d’un escenari teatral amb les teves mans i emporta-te-la a casa. Orientat a infants entre 6 i 10 anys. 15 places.

De 19.15 h a 20.45 h a l’aula S1.S7

Taller de dansa i percussió A càrrec de Roser Navarro i Laura Dorna, membres de PerkImBa Cia. Amb la col·laboració d'alumnes de 2n curs del CSD (Karen Mora, Maria Pichin, Raquel Pina, Eugènia Pujol, Gianni Filipponi, Cristina Mallo i Evangelina Esteves). Direcció pedagògica a càrrec de la professora Neus Fernández

Una proposta per coordinar el cos i la dansa amb la música i sonoritat de la percussió. Orientat a infants entre 5 i 12 anys. 20 places.

De 19.15 h a 20.15 h a l’aula P2.D1

Taller de dansa integrada A càrrec del col·lectiu Liant la Troca

Obert als amants de la dansa i de les arts del moviment, professionals i no professionals, amb o sense diversitat funcional. Sense límit d’edat. 30 places.

De 19 h a 20.30 h a l’Aula Doble.

Taller de dansa: Popping per a joves al ritme de Cos Parlant. A càrrec de l’alumna del CSD Isadora López amb la col·laboració de l’artista convidat Cristian Ortega.

Si t’agrada ballar, no t’ho pensis i vine a gaudir-ne amb professionals que et guiaran. Orientat a joves a partir de 14 anys. 20 places.

De 20 h a 21.20 h a l’aula P2.S4

Taller de teatre musical A càrrec de Joan Maria Segura i Jordi Griso

L’oportunitat per cantar i provar el teatre musical. Amb el director musical Jordi Griso i el director d’escena Joan Maria Segura, s’assajaran tres fragment de teatre musical: l’Himne del Paral·lel (Flor de Nit), Another op'nin another show (Kiss me Kate) i There's no business like show business (Annie get your gun). Un cop inscrits us enviarem lletres i partitures. Cal que vinguis amb moltes ganes de muntar-ne una de grossa. 20 places.

De 20 h a 22.30 h a l’aula P2.S6
Presentació pública del taller a les 23.30 h a l’Atri.

ACTUACIONS

Els alumnes de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), del Conservatori Professional de Dansa (CPD), del Conservatori Superior de Dansa (CSD), i ballarins de la jove companyia d’IT Dansa, oferiran els seus treballs acadèmics en forma d’actuacions breus. També es podrà gaudir d’improvisacions de música i dansa a càrrec del Col·lectiu d’Instrumentistes de l'Institut del Teatre acompanyats d’alumnes.

Plaça de l’Atri

Actuacions de teatre, dansa i música, de 19 h a 1 h

Especial fi de festa amb la presentació del taller dels alumnes de dansa i teatre Endinsa't en la creativitat dels Comediants amb Joan Font, i l’actuació del taller de musical amb l’Himne del Paral·lel (Flor de Nit), Another op'nin another show (Kiss me Kate) i There's no business like show business (Annie get your gun), de 23 h a 24.15 h 

Teatre Ovidi Montllor

Dos passis de dansa de 21 h a 21.30 h i de 22 h a 22.30 h

Per accedir al Teatre Ovidi cal recollir les entrades a la taquilla (dins l’espai del bar) a partir de les 20 h

Aula doble

Actuacions de teatre i dansa de 20.30 h a 23 h.

SERVEIS

Tapes Teatrals. Per picar i beure alguna cosa... No et quedis sense tastar les tapes i els còctels inspirats en obres teatrals i en ballarins.

Punt d’informació. Informació d'actuacions, activitats i ofertes d'estudis de l’IT.

A partir de les 18.30 h a l'Atri


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x