Logo Institut del Teatre

Exposició "Antonio Gades. 50 años de danza española"

Comparteix

Del 13.4.2016 al 15.5.2016

Cartell expo Gades IT

L’Institut del Teatre acull l'exposició "Antonio Gades. 50 años de danza española" realitzada per la Fundació Antonio Gades, que mostra el resum de la vida artística de l'home que va revolucionar la dansa espanyola i el flamenc. 

L’exposició es podrà veure al vestíbul del Teatre Estudi de l'Institut del Teatre del 13 d'abril al 15 de maig de 2016 coincidint amb els cursos que impartirà la companyia de la Fundació Antionio Gades als alumnes del Conservatori Superior de Dansa (CSD) i del Conservatori Professional de Dansa (CPD) i les representacions de la companyia al Teatre Victòria.

L’exposició Antonio Gades.50 años de danza española resumeix en 18 panells la faceta artística de l’home que revoluciona el món de la dansa espanyola i del flamenc, modelant les dues disciplines de tal manera que aconsegueixen expressar les més profundes inquietuds de l’ésser humà, dins d’un llenguatge estètic depurat i arrelat en les tradicions i la cultura del poble espanyol.

Fotografies, retalls de premsa, cartells, programes de mà i entrevistes que conformen aquesta exposició per ajudar a completar la imatge d’un home que perviu per sobre del temps i dels fets concrets.

Sobre Antonio Gades

Antonio Esteve Ródenas, conegut com Antonio Gades (Elda, Alacant, 1936) és considerat un ballarí revolucionari de la dansa mundial. La seva percepció de la dansa com a forma de lluita i via d'expresió ha estat determinant en tots els seus assoliments.

Fill d'una família humil però segura de les seves conviccions étiques i polítiques, deixa l'escola molt prematurament, amb 14 anys, i inicia la relació amb el món de la dansa de la ma de la mestra, Doña Pilar Lopez. Amb ella, s’integra com a primer ballarí de la companyia de dansa, fet que suposà el primer pas per a acabar sent considerat una de les màximes figures de la dansa mundial.

Si quelcom caracteritzà la seva vitalitat, era la constant curiositat, la enorme capacitat de treball, l’amor per l’ésser humà i el desig de justícia, quatre característiques claus en l’assoliment del seu paper al món de la dansa. En aquest sentit, Antonio Gades demostra amb els anys que el món que l’envoltà, els llocs i temps que va viure, i la gent que va conèixer van ser claus per desenvolupar la seva visió personal de la dansa: una forma de lluita i una via d’expressió com cap altra.

El llegat que ha deixat Antonio Gades es tradueix en coreografies, però les fotografies, els retalls de premsa, els cartells, els programes de ma i les entrevistes que conformen l’exposició “Antonio Gades. 50 años de danza española”,ajuden a completar la imatge de l’home que, unint la dansa espanyola i el flamenc, va aconseguir expressar les profundes inquietuds del ésser humà usant un llenguatge estètic depurat i arrelat a les tradicions i a la cultura del poble espanyol.


Horari
De dilluns a divendres: de 10 a 21 h.
Caps de setmana de funció al Teatre Ovidi Montllor o al Teatre Estudi:
dissabtes, de 18 a 21 h, i diumenges, de 16.30 a 19 h.


Preu
Entrada lliure


Ubicació

Vestíbul del Teatre Estudi


Adreça
Plaça Margarida Xirgu, s/n


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x