Logo Institut del Teatre

Ressonàncies IT. Fem l'última copa

Comparteix

22.10.2022

Fem l'última copa

 Amb l'alumne de direcció de l'ESAD Leonardo V. Granados, l'alumna d'escenografia Isabel Joaniquet, els alumnes d'interpretació Gerard Pla i Raquel Garabal i el graduat de l'ESAD d'interpretació Abel Reyes.

'És legítima, la tortura, si serveix per salvar les vides de milers de persones? Fins on pot arribar el sistema? Encara pot quedar dignitat humana quan t’ho han arrabassat tot?”. El nou ordre mundial (1991), Roda de premsa (2002) i Fem l’última copa (1984) de Harold Pinter prenen com a punt de partida el terrorisme d’Estat i la supressió i tortura sistemàtica de la dissidència política.

Segons explica la jove companyia teatral La Metralla, 'arran dels atemptats de l’11 de setembre de 2001, als Estats Units es planteja la pregunta sobre si la tortura és legítima o no. Aquesta pregunta també se la fa i respon el govern del Senyor X quan crea el Grup de Mercenaris d’Alliberament (GAL), a Espanya.

Per mesurar l’amplitud actual del fenomen de la tortura només cal llegir les dades que proporciona Amnistia Internacional i seguir la successió de notícies que arriben, no només des dels escenaris bèl·lics, els camps de refugiats o els soterranis de les dictadures, sinó també des de les penitenciàries, les presons i els centres d’internament dels països democràtics. El nom d’Abu Ghraib, com altres noms, ha quedat per assenyalar no només una taca, sinó aquell lloc, en el temps i l’espai, pel qual la democràcia occidental haurà de passar comptes, davant del tribunal de la història, pel que ha fet de la dignitat humana.'

La tortura no és un crim aïllat; sempre hi ha una organització que es mou entre bastidors 'a l’aguait i a punt de saltar com un puma'. D’això tracta aquest muntatge dirigit per Leonardo Vicente que ara arriba a L’Atlàntida com una nova proposta d’ajuda a la producció de Teatres d’Osona.

Aquest espectacle forma part del projecte anual d’ajuda a la producció de Teatres d’Osona.

Direcció i dramatúrgia: Leonardo Vicente Granados
Autoria: Harold Pinter
Repartiment: Abel Reyes Alabart, Gerard Pla Zamora, Raquel Garabal Carbajal
Escenografia i il·luminació: Isabel Joaniquet Almirall
Disseny d’espai sonor:  Hug Vilamala
Caracterització: Mariona Pladelasala Ferrer
Companyia La Metralla

Més informació i compra d'entrades en aquest enllaç

RESSONÀNCIES IT és un recull informatiu dels espectacles externs en què participen professors, alumnes o graduats recents de l'Institut del Teatre. Si esteu interessats en difondre algun espectacle envieu la informació a comunicacio@institutdelteatre.cat


Horari
21h


Preu
14€


Ubicació

Auditori Teatre Calldetenes


Adreça
Plaça Onze de Setembre,s/n
Calldetenes


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x