Logo Institut del Teatre

Novembre Vaca. Happening i performance: reformulem l'origen del ritus

Comparteix

5.11.2015

Projecte Vaca

La mostra de creadores escèniques Novembre Vaca presenta la conferència Happening i performance: reformulem l'origen del ritus”, a càrrec de Mercè Ballespí, dijous 5 de novembre a les 18.30 h, a l’Auditori de l’Institut del Teatre

Mercè Ballespí farà una repassada a les mostres del happening i la performance vinculades a les arts escèniques d’autoria femenina, fent incidència amb els components rituals que perviuen en accions performatives actuals. Ballespí és especialista de l'Aula de Teatre de Lleida, Doctora en Arts Escèniques i Llicenciada en Filologia Hispànica, que ha desenvolupat tota la seva trajectòria en l'àmbit de l'experimentació performàntica.

La conferència s’emmarca dins el Festival Novembre Vaca, mostra de creadores escèniques, que enguany arriba a la 16à edició. El festival té dues vessants: una de reflexió sobre el pensament artístic femení, mitjançant xerrades, taules rodones i conferències; i una altra d’exhibició de propostes (lectures dramatitzades, performances, videocreacions, espectaces…). Del 5 al 27 de novembre es programen conferències, xerrades i actuacions a l’Institut del Teatre, Teatre La Bòbila de l’Hospitalet de Llobregat, Centre Cívic La Barceloneta, Centre Cultural la Barceloneta i l’Espai Boca Nord.

Novembre Vaca està organitzat pel Projecte Vaca, associació que té per objectiu estimular la recerca, l'estudi i la promoció de les propostes fetes per dones a les arts escèniques, acollint les iniciatives plantejades per les creadores i apostat pel treball col·lectiu i en xarxa.

Més info: http://projectevaca.com/activitats-vaca/novembre-vaca


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x