Logo Institut del Teatre

Ressonàncies IT. Paramecis i meteorits

Comparteix

Del 8.4.2022 al 9.4.2022

Paramecis i meteorits

Amb els graduats de l'ESAD Xesca Salvà i Marc Villanueva al Sismògraf. 

Què és la vida? Tot partint d’aquesta pregunta, Paramecis i meteorits ens convida a clavar l’ull al microscopi i meravellar-nos davant la diversitat i la complexitat de les formes de vida més petites. Al centre de la proposta hi trobem la biòloga Lynn Margulis, una de les figures més lúcides a l’hora de pensar en la Terra com una enorme xarxa d’interdependències i en l’evolució com un procés en què la simbiosi i la cooperació prevalen per damunt de la competició. A mig camí entre una instal·lació i una peça immersiva, Paramecis i meteorits ens convida a entrar dins d'un cosmos escènic d'equilibri inestable, un espai on les idees de vida, genètica, gènere o erotisme es barregen amb l’experiència col·lectiva de transitar i deixar créixer diversos paisatges, a escales diferents.

L’escenògrafa Xesca Salvà i el dramaturg Marc Villanueva comparteixen l’interès per les idees de joc i experiència, i pel tractament de problemes socials i polítics a través de la intimitat i la participació directa de les espectadores. Des de fa dos anys treballen conjuntament en el projecte Understory, sobre tot allò que fa possible la vida sense que en siguem conscients. Paramecis i meteorits n’és el primer episodi.

Creació: Xesca Salvà, Marc Villanueva Mir / Performer: Marina Mulet / Concert: Anatomía humana desmontable / Biòlogues: Montserrat Garcia, Isabel López, Carmen Mediano / Composició sonora: Gerard Valverde / Il·luminació: Ana Rovira / Producció executiva: Helena Febrés / Tràiler: FRAU Recerques Visuals / I l’intercanvi de coneixements de les biòlogues: Montse Bayés, Cristina Junyent, Teresa Pastor, Mercè Piqueras, Montse Vallmitjana / Agraïments: Lynn Margulis, Ricard Guerrero, John Feldman, Rubén Duro, Nanna Neudeck

Amb la coproducció de: Festival TNT / Amb el suport de: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, ICUB, Ajuntament de Barcelona, Es Baluard, Teatre Lliure, Konvent.0 / Aquest projecte ha comptat amb el suport de les Beques Premis Barcelona 2020 de l'Ajuntament de Barcelona

Més informació i compra d'entrades en aquest enllaç  

RESSONÀNCIES IT és un recull informatiu dels espectacles externs en què participen professors, alumnes o graduats recents de l'Institut del Teatre.
Si esteu interessats en difondre algun espectacle envieu la informació a comunicacio@institutdelteatre.cat. 


Horari
Divendres 8 d'abril, 22 h
Dissabte 9 d'abril, 21 h


Preu
6€


Ubicació

Sala El Torín (Olot)


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x