Logo Institut del Teatre

Ressonàncies IT. El desig del cor

Comparteix

Del 9.2.2022 al 6.3.2022

El desig del cor, imatge promocional de l'espectacle

Amb l'alumna de direcció Lucia Del Greco, la professora de l'ESAD Alícia Puertas i els alumnes Sara Morera, Elisabet Rovira, Llorenç Balaguer, Quim Algora i l'alumna del CSD Ester Guntín i els graduats Marc Tarrida, i Eduard Mauri.

El desig del cor parla d’una família disfuncional (com totes) que espera el retorn de la seva filla d’Austràlia. Durant aquesta espera, al menjador de casa es materialitzen els desitjos, les pors i les pulsions més viscerals que allunyen el pare, la mare i la tieta, del que s’espera d’ells, segons els rols que marca la societat. El model familiar té unes lleis clares, i hi ha coses que hi caben i coses que no: desitjar la teva filla, tenir por a la mort o menjar-te a tu mateix, són algunes de les coses que aquesta família pot arribar a imaginar, perquè a dins de la imaginació cap tot. Amb les seves projeccions ens faran riure i ens faran reflexionar.

Durant tota la peça, els personatges hauran d’exercir un control extrem perquè els seus pensaments no prenguin forma i no es facin reals, i tant les escenes còmiques i surrealistes com els conflictes més profunds passen per un mecanisme de censura. S’equivoquen i tornen a començar en un sistema de prova i error: entren en un bucle interminable, un bucle en el qual les paraules i les accions es repeteixen una vegada i una altra. Cada vegada que imaginen alguna cosa, aquesta imaginació entrarà en conflicte amb la seva estructura: es congelaran a sobre de l’escenari i tornaran a començar, evitaran l’error i prendran un altre camí. No hi ha manera de sortir del bucle, perquè no hi ha manera de sortir dels traumes familiars.

Aquest és un dels 21 projectes seleccionats dins la primera convocatòria conjunta de Textos i projectes 21-22 “On el teatre batega” que s’organitzen des dels Teatres de Proximitat.

Autoria
Caryl Churchill

Dramatúrgia, direcció i producció
Lucia Del Greco

Interpretació
Albert Pérez
Vanessa Segura
Alícia Puertas
Marc Tarrida
Sara Morera

Espai escènic
Elisabet Rovira

Il·luminació
Quim Algora

Espai sonor
Eduard Mauri
Llorenç Balaguer

Vestuari
Lucia del Greco
Elisabet Rovira

Asessorament de moviment
Ester Guntín

Més informació i compra d'entrades en aquest enllaç

 

RESSONÀNCIES IT és un recull informatiu dels espectacles externs en què participen professors, alumnes o graduats recents de l'Institut del Teatre. Si esteu interessats en difondre algun espectacle envieu la informació a comunicacio@institutdelteatre.cat 


Horari
De dimecres a dissabte a les 20:30 h
Diumenge a les 19 h


Preu
50% de descompte amb el carnet de l'Institut del Teatre. Codi de descompte: DESIG11 introduïnt-lo a la casella: Tens un codi promocional?


Ubicació

Tantarantana - Sala Baixos22


Adreça
C/ De les Flors, 22
08001 Barcelona


Continguts relacionats

  • El desig del cor

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x