Logo Institut del Teatre

Del 2.10.2021 al 3.10.2021

Cases

Amb la graduada d'escenografia i professora de l'ESAD Xesca Salvà.

L’any 2017 l’escenògrafa Xesca Salvà portava al TNT Cases, una proposta interactiva i per a públic adult que girava al voltant de quatre cases de nines i un joc de construcció. Habitades per espais sonors i històries explicades per dones de diferents col·lectius en clau femenina i feminista, les ‘espectadores’ que hi van participar van tenir l’oportunitat de retrobar-se amb el plaer de jugar com a porta d’accés a la reflexió i la imaginació.

Aquest any el festival ha demanat a la Xesca revisitar el projecte per la programació del TNT-Kids. Adreçat a nenes i nens d’entre 10 i 14 anys, Cases (xkids) manté un parell de coses intactes: les maquetes com a porta d’entrada, per començar, i la invitació a  passar-hi una estona, jugant-hi de dos en dos. També, els temes que cada espai sonor proposa: el món de les àvies, el de les dones sense sostre, el de la bruixeria. Però aquesta vegada, entremig de les veus de les protagonistes adultes, qui hi participi també escoltarà a nenes i nens a través dels auriculars parlant-los més de tu a tu.

El més potent d’aquesta adaptació és que, tal com fa la companyia Ça Marche a Lo viejo y lo nuevo, Xesca Salvà no subestima la capacitat de les criatures a l’hora d’adreçar temes que ens afecten a totes. Des del joc (que no deixa de ser la manera natural que tenim d’interactuar amb el món a aquesta edat) a aquest Cases les nenes i els nens es faran preguntes sobre el dret a l’habitatge, o sobre el valor de l’experiència i la memòria. I les respostes que imaginin seran actes polítics, pensats políticament.

La casa de nines com a pont entre el joc i la vida. O com a recordatori, millor dit, que el joc i la vida no han estat mai separats.

Creació i disseny: Xesca Salvà

Equip dramatúrgic: Jorge Gallardo i Guillem Serrabassa

Veu en off: Esperança Crespí

Edició de so: Odil Bright

Electrònica: Quim Llorens

Àudio a partir de converses enregistrades amb Ester Escoda, Isabel Ribes, Carme Curto, Anna Maria, Jenny i Teresa, que sota noms reals o ficticis ens han cedit les seves veus. I amb la col·laboració especial de les alumnes de primer d’ESO de l’Institut Maria Espinalt de Barcelona i del Sindicato de Inquilinas de Madrid.

Una coproducció del Festival TNT 2021

Més informació i compra d'entrades en aquest enllaç

 

RESSONÀNCIES IT és un recull informatiu dels espectacles externs en què participen professors, alumnes o graduats recents de l'Institut del Teatre. Si esteu interessats en difondre algun espectacle envieu la informació a comunicacio@institutdelteatre.cat 


Horari
2 d’octubre d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h
3 d’octubre d’11 h a 14 h


Preu
5 €


Ubicació

Teatre Principal - Sala Assaig


Adreça
Plaça de Maragall, 2
08221 Terrassa, Barcelona


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x