Logo Institut del Teatre

Del 12.11.2021 al 13.11.2021

Likes, Núria Guiu

Amb la graduada del CPD i IT Dansa Núria Guiu.

Likes parteix de l’anàlisi de dos dels fenòmens més populars de Youtube: el cover dance i els tutorials i vídeos sobre les diferents tècniques de ioga. Des d’una perspectiva socio-antropològica, l’artista aborda el públic amb un discurs sobre el valor social d’un like en les nostres societats digitals. Aquesta peça va ser seleccionada per la plataforma europea de suport a la dansa Aerowaves 2018 i va rebre una menció especial com a la millor interpretació de dansa en els Premis Ciutat de Barcelona 2018, així com el Premi de la Crítica 2018 com a millor solo o el Premi Dansacat 2020; s’ha representat en nombroses ocasions amb molt bones crítiques: “Una construcció brillant de discurs, sostinguda per una ballarina d’excel·lent i sobrada competència corporal: no és només perquè la seva tècnica dancística sigui depurada i efectiva; és sobretot perquè expressa amb el seu cos tot aquest altre contingut -reflexió o tesi- que allibera per fi la dansa del discurs de la paraula.” (Jordi Sora, Escena de la memòria).

Graduada a l’Institut del Teatre en dansa clàssica, Núria Guiu va formar part d’IT Dansa i posteriorment va treballar com a ballarina amb companyies com Cullberg Balletten, Gisele Vienne, Carte Blanche Dance Company, Batsheva Dance Company (Kamuyot), Ingri  Fiksdal, Jasmin Vardimon, La Veronal o Kobalt Works, entre d’altres. És professora certificada de Ioga Iyengar i estudiant del Grau d’Antropologia i Evolució humana de la UOC. Ha treballat com a assistent artística de Gisèle Vienne i també com a intèrpret d’algunes de les seves creacions. Des del 2012 indaga com a coreògrafa en la relació cos i digitalitat.

Direcció, coreografia i performer Núria Guiu Sagarra / Assistència artística Esther Freixa i Sònia Gómez / Assistència tècnica Carles Borràs i Sergio Roca / Assessorament vestuari Néstor Reina / Foto i vídeo Alice Brazzit / Disseny llum i edició música Núria Guiu Sagarra (Byetone, William Basinski, Mike Posner, Ed Sheeran)
Projecte en residencia a Cra’p, Konvent.0, Espai Bokashi, La Blanca i Sala Hiroshima de Barcelona

Artista resident al Mercat de 2021 a 2023

Més informació i compra d'entrades en aquest enllaç

RESSONÀNCIES IT és un recull informatiu dels espectacles externs en què participen professors, alumnes o graduats recents de l'Institut del Teatre.
Si esteu interessats en difondre algun espectacle envieu la informació a comunicacio@institutdelteatre.cat. 


Horari
20 h


Preu
12 €


Ubicació

Mercat de les Flors


Adreça
Lleida, 59
08004 Barcelona


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x