Logo Institut del Teatre

Ressonàncies IT. Sóc el vent

Comparteix

Del 29.9.2021 al 24.10.2021

Sóc el vent

Amb els graduats de l'ESAD Marc Chornet i Adriana Parra

El maig del 2007, el dramaturg noruec Jon Fosse estrenava al Festival Internacional de Bergen Soc el vent, una peça que aquell mateix any es tornava a posar en escena al Teatre Nacional d’Oslo. Crítica i públic es van deixar seduir immediatament per un text que parteix de situacions minúscules o anecdòtiques per crear moments de gran dramatisme, una obra que dibuixa amb unes poques paraules una imatge que sembla un paisatge minimalista, però que acaba revelant-se com el retrat interior de tota la Humanitat. Dos homes conversen mentre naveguen en una barca, entre la boira que flota sobre l’aigua i, després d’aturar-se en una cala on mengen alguna cosa, segueixen navegant fins que un d’ells es deixi caure a l’aigua i desaparegui. Reiteracions, silencis i una especial musicalitat caracteritzen l’estil de Jon Fosse que, com explica Marc Chornet, el director d’aquesta posada en escena, és capaç de fer aflorar la realitat profunda dels personatges partint de situacions minúscules i plantejant batalla en tot moment contra la literalitat del que es diu en escena. En aquesta peça, les paraules són poques i semblen lleugeres, però contenen un pes i una profunditat que pocs textos assoleixen.

Com la resta de la producció de Jon Fosse, un dels autors contemporanis vius més rellevants de l’actualitat, aquesta obra s’ha vist poc a Catalunya, encara que el Grec 2011 Festival de Barcelona la va programar en una versió anglesa dirigida per Patrice Chéreau. Aquest cop, arriba a escena dirigida per un dramaturg i director que va ser fundador de la companyia Projecte Ingenu i que, des del 2019, s’ha fet càrrec de la direcció artística de l’Escenari Joan Brossa. Interpreten Soc el vent un Hans Richter d’origen alemany que hem vist al teatre, el cinema i la televisió i que té una experiència llarga en els nostres escenaris i un Manel Barceló (també guionista i dramaturg) que és un dels grans de la interpretació al nostre país.
 
 
Espectacle en català

Durada: 
60 min

Fitxa artística

Autor: Jon Fosse
Traducció: Cristina Gómez (al castellà), Marc Chornet Artells (al català)
Direcció: Marc Chornet Artells
Repartiment: Hans Richter (Un), Manel Barceló (L’altre)
Escenografia i projeccions: Alfonso Ferri
Il·luminació: David Bofarull
Vestuari: Adriana Parra
Espai sonor: Marc Chornet Artells
Ajudant de direcció: Marina Alegre
Fotografies: Felipe Mena
Producció executiva: Júlia Simó 
 
Més informació i compra d'entrades en aquest enllaç

RESSONÀNCIES IT és un recull informatiu dels espectacles externs en què participen professors, alumnes o graduats recents de l'Institut del Teatre.
Si esteu interessats en difondre algun espectacle envieu la informació a comunicacio@institutdelteatre.cat

Horari
De dimecres a dissabte: 20 h
Diumenge: 18 h


Preu
22 €
50% de descompte les dues primeres setmanes per alumnes IT amb el codi promocional: ESCOLESDTE50 i ensenyant l'acreditació de l'Institut del Teatre a taquilla


Ubicació

Teatre Akadèmia


Adreça
C/ Buenos Aires, 47-49
Barcelona


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x