Logo Institut del Teatre

Ressonàncies IT. Inauguració Quinzena de la dansa

Comparteix

5.3.2021

Espectacle inaugural Quinzena Dansa

El professor del CSD Juan Carlos Lérida i la graduada del CSD Andrea Jiménez, inauguren la Quinzena de Dansa Metropolitana amb un fragment dels seus espectacles respectius. 

La inauguració de Dansa Metropolitana 2021 es construeix al voltant de dues peces curtes que parlen de la dona i de la mecanització en relació amb el món de les fàbriques tèxtils.

La jornada inaugural començarà a les 19 h amb la presentació d’un fragment de l’espectacle Máquinas Sagradas de Juan Carlos Lérida, acompanyat pel cantaor Pirata. Una peça que pren la màquina com a element de creació i posa en relació el ritme d’aquesta màquina amb el del cos a través del flamenc. Un diàleg entre aquests dos llenguatges influenciat per l’espai impactant del pati exterior del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) amb la seva xemeneia de fons.

Després d’aquest fragment de Máquinas Sagradas es convidarà el públic a entrar a l’interior del museu on l’actriu Teresa Sánchez portarà a escena un breu text escrit per la periodista cultural especialitzada en dansa Barbara Raubert, que introduirà els espectadors en el món de la dona i de la seva importància en les fàbriques tèxtils a Catalunya.

Aquesta lectura connectarà amb la segona peça de dansa: el 2n moviment de l’espectacle LUAº de la companyia Ancorae Dansa. En aquesta proposta cinc dones construeixen una dansa d’engranatges i brodats, bategant per tangos aeris i envoltades per les màquines del MNACTEC, amb el desig d'enlairar-se en un acte de ritu i fertilitat.

En finalitzar aquesta segona peça curta, es donarà per conclòs l’acte inaugural de Dansa Metropolitana 2021 i començaran les activitats del festival.

Més informació de l'espectacle en aquest enllaç


Horari
19h


Preu
Espectacle inaugural amb invitació


Ubicació

Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (MNACTEC)


Adreça
Terrassa


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x