Logo Institut del Teatre

CSD. Eva Viaroli: "El Gyrotonic com a eina d’ajuda en els bloquejos físics i emocionals de l’aprenentatge de la dansa clàssica. Estudi de cas."

Comparteix

7.9.2020

Postal Eva Viaroli

Treball final de l'alumna de pedagogia de la dansa del CSD, Eva Viaroli. 

El document exposa com influeixen en un cas en concret les tensions i els bloquejos en la formació d’una alumna de dansa clàssica, i com es poden arribar a resoldre entre d’altres eines, mitjançant el gyrotonic for dancers, més un treball específic de la pedagogia dels afectes que va més enllà de l’execució per l’execució.

En aquest estudi, de cas únic, analitzo la problemàtica a través del que observo i del que em diu l’alumna, a través de la seva individualitat i des del punt de vista de la pedagogia integral/holística, relacionant diferents conceptes per a generar unes eines didàctiques en la transformació del seu autoconeixement corporal, i millorar així, l'enteniment de la mecànica de la dansa clàssica.

A través de l’anàlisi que s’ha dut a terme, s’observa com influeix en el cos i la ment dels ballarins i les ballarines en formació, un entrenament significatiu que permeti: comprendre, sentir i pensar el moviment, adaptant-se a l’estructura anatòmica (biotip) per a sentir-se lliure en el moment d'executar i interpretar la dansa i comprovar com l’estat emocional, físic i psicològic millora.

Tutores: Mercè Mateu i Sandra Marín

Agraïments: 
Vull agrair especialment a la meva mare i al meu pare per guiar-me en els moments d’incertesa, transmetre’m la seva passió pel treball ben fet i compartir aquesta aventura per la dansa. Al meu marit per convèncer-me sempre que ho podia fer, ser la llum que m’enlluerna i el meu suport.
A la Mercè Mateu i la Sandra Marín, per creure i empatitzar en tot moment en el tema del treball i per tot el procés durant el confinament. A la Montse Lloret i al Quim Noguero, per fer de les coses difícils fàcils. Als meus companys i a les meves companyes per tots els moments viscuts, i a tot el professorat que m’ha despertat dubtes, inquietuds, idees, per a fer-me créixer i evolucionar com a persona i futura pedagoga.


Horari
12 h


Preu
Activitat presencial només per a estudiants i professorat de l'Institut del Teatre. Capacitat de la sala limitada al 50% de l'aforament.
Presentació virtual per zoom (sol·licitar accés a csdansa.it@institutdelteatre.cat)


Ubicació

Aula S1.S5


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x