Logo Institut del Teatre

Ressonàncies IT. Escrituras del silencio: figuras, secretos, conspiraciones y diseminaciones de una dramaturgia de la danza

Comparteix

29.10.2019

Prestentació del llibre Escrituras del silencio: figuras, secretos, conspiraciones y diseminaciones de una dramaturgia de la danza amb el professor del CSD Roberto Fratini. 

Escriptures del silenci és un llibre on els textos procedeixen d'àmbits molt heterogenis en els quals s'entrellacen els diversos interessos artístics de l'autor: l'espai de la dansa, l'espai performàtic i l'espai dramatúrgic. Víctor Molina diu en el seu pròleg a aquesta obra: "ofereix una visió bàsicament holística, motiu pel qual es manifesta en ella una secreta tendència al gènere del Tractatus (o al de la Summa medieval), però, alhora, i posa en aquests escrits l'aventura al servei del pensament -del pensament múltiple i fragmentari-, mostra una irreprimible predisposició a l'assaig i fins i tot a l'expressió epigramàtica o aforística. El seu punt de partida és que la sorpresa és tant l'afecció originària de la filosofia, com la mirada que es troba amb la dansa i la coreografia".

Aquesta obra es compon de cinc parts. La primera, Figures, conté assaigs acadèmics de l'autor que analitzen la noció de figura i la seva relació amb la dansa a Occident. En els textos de la segona, Silencis, l'autor explica com entén les comeses d'aquesta acció poètica. La tercera, Escriptures, conté escrits sobre trajectòries artístiques que han tocat a l'autor de forma directa. En la quarta part, Conspiracions, es troben reflexions d'una possible anamorfosi dramatúrgica de les poètiques participatives. Finalment, en disseminacions, l'autor recull alguns diagnòstics i propostes sobre les poètiques de les pràctiques de programació i de mediació cultural actuals.

Més informació a l'enllaç


Horari
Dimarts, 29 d'octubre, 19h


Preu
Gratuït


Ubicació

Mercat de les Flors


Adreça
C/ Lleida, 59. 08004 Barcelona


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x