Logo Institut del Teatre

Ressonàncies IT. Flors carnívores

Comparteix

Del 18.9.2019 al 13.10.2019

Amb els graduats de l'ESAD Marc Chornet, Anna Maria Ricart, Laura Clos i les alumnes de l'ESAD Mariona Blanco i Ivette Zamora.

SINOPSI
Divendres nit. En un soterrani, aïllat del món. Per unes hores, aïllades dels de dalt. Tres adolescents jugaran. Jugaran a ser allò que no són, el que voldrien ser, el que podrien ser… Jugaran a imaginar un gest, un instant, una acció única… mai no esdevinguda. Jugaran a no ser mai grans, a no ser mai els de dalt. O sí. Jugaran a imaginar el futur, o a imaginar com evitar-lo.

TEXT DEL DIRECTOR
Hi ha teatre que es fa per a fer riure, fer plorar, per enfadar-se, per cridar, per a reivindicar… I després, amagadet al fons d’un calaix, hi ha un teatre que està escrit des de la necessitat artística més íntima, més espiritual, més trascendental. És un teatre que s’amaga al fons del calaix perquè té por de no està de moda, de no anar amb sintonia amb els temps. És un teatre tímid. Ell no vindrà, ets tu qui s’hi ha d’acostar. I quan t’hi acostes, de primer moment, potser s’espanta i també t’espantes tu. Però a poc a poc ell comença a parlar. I cada vegada que parla, més que respostes, veus que li agrada fer preguntes… Discretes, quasi sense adonar-te’n. I tu, sense voler-ho, et vas sentint còmode, t’hi vas enamorant, vas responent a totes les seves preguntes en un acte de sinceritat profunda. No recordes l’últim cop que vas ser tan sincera o sincer. I després d’aquest acte, únic, irrepetible… Tens la sensació de ser una mica diferent. Una mica millor, fins i tot. I l’estimaràs. L’estimaràs perquè t’atraurà, però no l’atraparàs… Mai l’acabaràs d’entendre. I per això estimar-vos serà l’acte de rebel·lia més gran mai imaginat.

L’Anna Maria Ricart s’atreveix a escriure un text dramàtic que és pura poesia. Poesia que surt del llibre i es fa humana, com deia Lorca. I ens parla del futur amb nostàlgia. Un futur somniat que mai s’esdevindrà. No se m’acut acte més polític.

Marc Chornet

 

FITXA ARTÍSTICA

Text Anna Maria Ricart
Direcció Marc Chornet Artells
Escenografia Albert Julve i Marc Chornet
il·luminació Albert Julve
Fotografia Laia Alberch
Música Neus Pàmies
Intèrprets Mariona Blanco, Cristina López i Ivet Zamora
Una producció de Marc Chornet Artells amb col·laboració de l’Escenari Joan Brossa

Més informació i compra d'entrades en aquest enllaç


Horari
De dijous a dissabte a les 20.00 h i diumenge a les 18 h


Preu
Dimecres i dijous: 11€. Divendres, dissabte i diumenge: 18€


Ubicació

Escenari Joan Brossa


Adreça
Carrer dels Flassaders, 40.
08003 Barcelona


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x