Logo Institut del Teatre

Del 14.7.2019 al 17.7.2019

Amb Xesca Salvà, graduada de l'ESAD.

 

Sinopsi

Soc un espectador però també soc el constructor de la història. Així vol que us sentiu l'autora d'aquesta instal·lació, amb un clar parentiu amb el món del joc. Obriu bé les orelles que, aquí, el so és el desllorigador de la vostra fantasia.

Xesca Salvà és escenògrafa, d'aquí que en aquesta creació treballi amb maquetes. Veient les caixes en miniatura que us trobareu en entrar, pensareu en els jocs de construcció de quan éreu infants o potser en una casa de nines. I és que el joc és ideal per moure's entre la ficció i la realitat, entre la persona i el personatge i entre el secret i l'exhibició... Això és una combinació entre acció i instal·lació que arrenca en el moment en què us donen uns auriculars i, asseguts de dos en dos davant d'una taula amb una maqueta, us conviden a escoltar un àudio. A cadascuna de les cases us explicaran històries íntimes protagonitzades per dones a partir d'entrevistes reals realitzades amb habitants de diferents ciutats. L’una és una àvia, l’altra no té llar, la tercera us parlarà d'amor, de llibertat i de sexe, una altra confessa que és bruixa... Cada casa és una història. Només caldrà que pareu l'orella i seguiu les instruccions, perquè no fareu d'espectadors i prou, sinó que, en manipular els objectes que us trobareu dins de les cases, contribuireu decisivament al desenvolupament de cada història.

Xesca Salvà, nascuda a Llucmajor, és llicenciada en Escenografia per l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona i ha col·laborat en tot de propostes escèniques de teatre i dansa. Amb aquest projecte, planteja una reflexió sobre l’espai com a edificació audible i el so com a arquitectura sonora, sempre amb l'objectiu de crear espais emocionals que permetin als espectadors i espectadores relacionar-se amb l’obra que estan veient.

Una producció de Projecte Cases amb la col·laboració de Festival IF Barcelona i la Fundació Arrels i sobretot de moltes dones que, entre Barcelona, Mallorca i Cadis,  ens han deixat les seves veus.

Amb la col·laboració de la Fundació Catalunya La Pedrera.

 

Fitxa artística

Creació i disseny: Xesca Salvà 

Dramatúrgia: Jorge Gallardo i Guillem Serrabassa 

Veu en off: Esperança Crespí 

Creació electrònica: Quim Llorens 

Edició del so: Odil Bright 

Producció: Maria G. Rovelló

Més informació i compra d'entrades en aquest enllaç.

 

RESSONÀNCIES IT és un recull informatiu dels espectacles externs en què participen professors, alumnes o graduats recents de l’Institut del Teatre. Si esteu interessats en difondre algun espectacle envieu la informació a comunicacio@institutdelteatre.cat.


Horari
De 17.30 a 22 h (passis a les 17.30, 18.15, 19, 19.45, 20.30 i 21.15 h)

Durada: 35 min


Preu
8 €


Ubicació

Casa Milà - La Pedrera


Adreça
Carrer de Provença, 261-265, 08008 Barcelona


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x