Logo Institut del Teatre

Ressonàncies IT. Les feres de Shakespeare

Comparteix

Del 2.7.2019 al 28.4.2019

Amb la companyia de graduats de l'ESAD Els Pirates, formada pels graduats Adrià Aubert, Laura Aubert, Mariona Castillo, Ricard Farré, Laura Pau, Lluna Pindado, Arnau Puig i Jordi Vidal.

 

Sinopsi

Un viatge atrevit i irreverent de la mà de Shakespeare que pren la forma d'una comèdia musical. Tres dones determinades a plantar cara a una societat que els dona l’esquena protagonitzen una història plena d’embolics, enginy i humor.

Som a Pàdua, Itàlia, el 1594. El sol brilla i la foscor de l’edat mitjana queda lluny. L’home comença a sospitar que la terra és rodona, ha descobert Amèrica i fins i tot el clítoris. El progrés, l’art i la ciència envaeixen uns carrers pavimentats de nou. “La llibertat de Pàdua és universal per a tothom”, proclama el lema de la universitat local. Però entre escultures de marbre polit i cortines de seda fina, descobrim una societat ancorada en el passat, fonamentada en el patriarcat i els valors medievals. L’home és el centre i mesura de totes les coses. Quin és, però, el lloc de la dona?

Per poder trencar amb el paper que els ha tocat interpretar i erigir-se en allò que decideixen ser, a les dones només els queda una opció: desplegar la seva fúria. Aquesta és una història brutal sobre tres dones, Caterina, Bianca i Lucenzia, que a través de la seva intel·ligència, el seu valor i la seva determinació aconseguiran transformar el seu destí. Lucenzia es disfressa d’home i arriba a Pàdua per poder estudiar a la universitat. Bianca inicia un nou camí per descobrir la seva identitat. I Caterina es rebel·la contra un casament forçat i emprèn una lluita per alliberar-se del seu botxí.

La companyia barcelonina Els Pirates Teatre presenta la tercera adaptació d’una comèdia de Shakespeare després de Somni d’una nit d’estiu i Nit de Reis (o el que vulgueu). La música, la complicitat amb el públic, el dinamisme i un estil directe i sincer apropen els clàssics al públic actual. Fidels a la seva trajectòria i propers a la tradició del teatre anglosaxó, els actors i músics sorprenen els espectadors amb la seva versatilitat, entrega i alegria. Aquest cop, la dramaturga i traductora Ariadna Pastor i la compositora Ariadna Cabiró, donen la volta al clàssic l’Amansiment de la fúria, de William Shakespeare. És una reflexió punyent, divertida i necessària sobre la identitat, els rols de gènere, els anhels, els somnis, la raó i el coneixement. Això sí! Ara portada a escena des del punt de vista de les dones.

Una coproducció d’Els Pirates Teatre i Grec 2019 Festival de Barcelona.

Amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i ONYRIC Teatre Condal.

 

Fitxa artística

Autoria
William Shakespeare 

Adaptació i traducció
Ariadna Pastor

Música
Ariadna Cabiró 

Direcció
Adrià Aubert 

Interpretació
Laura Aubert, Lloll Bertran (Maria Cirici, cover), Mariona Castillo, Ricard Farré, Laura Pau, Lluna Pindado, Arnau Puig i Jordi Vidal  

Interpretació musical
Ariadna Cabiró i Gemma Pujol

Escenografia
Enric Romaní 

Vestuari
Maria Albadalejo 

Coreografia
Anna Romaní 

Assessorament vocal
Sheila Garcia 

Ajudantia de direcció
Bernat Cot i Ariet Lea Jelinek 

Disseny de la il·luminació
Lluís Serra 

Disseny del so
Jordi Ballbé 

Direcció tècnica
Pol Queralt 

Regidoria
(En curs) 

Màrqueting i comunicació
Paula Arbós 

Assistència a la comunicació
Ester Cánovas 

Vídeo i fotografies
Jordi Ferré 

Producció
Marina Marcos 

Assistència a la producció
Montserrat Farrarons 

Construcció de l’escenografia
(En curs) 

Confecció del vestuari
Goretti Puente 

Agraïments
Bernat Cot, Núria Cuyàs, Gemma Jansana, Kim Plana, Cava Llopart, Laia Pastor i Max Glaenzel

Més informació i compra d'entrades en aquest enllaç.

 

RESSONÀNCIES IT és un recull informatiu dels espectacles externs en què participen professors, alumnes o graduats recents de l’Institut del Teatre. Si esteu interessats en difondre algun espectacle envieu la informació a comunicacio@institutdelteatre.cat.


Horari
De dimarts a divendres, a les 20 h
Dissabte, a les 17.30 h i a les 20.30 h
Diumenge, a les 18 h
* Dissabte, 29 de juny, a les 20 h
* Diumenge, 30 de juny, a les 12.30 h

Durada: 120 min


Preu
22 - 26 €


Ubicació

ONYRIC Teatre Condal


Adreça
Av. del Paraŀlel, 91, 08004 Barcelona


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x